Bror løsladt til Kamillas begravelse

Kamilla Hantuschs bror og fætter blev i tirsdags varetægtsfængslet efter et overfald. Broen fik lov at komme ud til den 21-åriges begravelse i dag

Gæsterne strømmer til kirken i Bov, hvorfra Kamilla Hantusch skal begraves. (Foto: Ernst van Norde)
Gæsterne strømmer til kirken i Bov, hvorfra Kamilla Hantusch skal begraves. (Foto: Ernst van Norde)
Følg Krimi

Egentlig burde en 23-årig mand og hans 43-årige fætter sidde bag tremmer - som minimum i de kommende par uger. Her sidder de nemlig, fordi de er sigtet for et overfald på en 33-årig mand - formentlig i en sag om selvtægt.

Men i dag fik den ene mændene, nemlig broren til den dræbte Kamilla Hantusch, ekstraordinært lov at slippe for fængslet i et par timer. Broren skulle nemlig deltage i begravelsen af den 21-årige pige.

Oprindeligt var det planen, at han skulle være med til at bære kisten, men i stedet sad han ganske anonymt bagerst i kirken flankeret af to kvindelige betjente. De kørte fra stedet med det samme, begravelsen var forbi.

Politiet mørklægger Kamilla-drabet

Flugt forhindret i Kamilla-drabet

Kamilla Hantusch blev fundet dræbt ved en motorvejsafkørsel ved Kliplev 30. juli, og hendes 24-årige ekskæreste blev efterfølgende varetægtsfængslet i et grundlovsforhør for dobbeltlukkede døre. Det betyder, at alle informationer omkring drabet indtil videre hemmeligholdes for offentligheden - heriblandt familien.

Det sker blandt andet, fordi politiet endnu ikke har kunne udelukke, at der var andre gerningsmænd involveret. Og netop den teori ligger angiveligt til grund for et overfald på en 33-årig afghaner, som broren og fætteren menes at stå bag.

Ifølge sigtelsen tiltvang de to mænd sig adgang til afghanerens lejlighed klokken 23.45 mandag aften. Der opstod tumult, og efterfølgende stak den ene af de to sigtede ud efter afghaneren med en kødøkse tre-fire gange.

Det lykkedes dog den 33-årige at undgå kødøksen, og han flygtede herefter ud af et vindue, inden han kort efter alarmerede politiet.

Kamilla-drabet: Sådan bliver begravelsen

Syd- og Sønderjyllands Politi har ikke ønsket at kommentere motivet til overfaldet, men den afghanske mand, der i aftes blev overfaldet, og den sigtede i drabssagen er begge afghanere og ifølge Ekstra Bladets oplysninger bekendte.

Til begravelsen var også tre professionelle vagter for at sikre ro og orden, fortæller Bjarne Jensen, som er indehaver af vagtselskabet Jysk.

- Jeg og de to andre professionelle vagter er bekendte af familien. Vi er her af egen fri vilje for at skabe optimal tryghed. Ikke fordi vi går og forventer, at der bliver uro på nogen måde, siger han til Ekstra Bladet.

Der har dog været rygter i lokalområdet om, at der kunne opstå uro, fordi en gruppe herboende afghanere er sure over, at den førnævnte 33-årige blev forsøgt overfaldet.

Politi: Kamilla-slægtninge ville stikke afghaner ned

Kamillas lille datter savner sin mor

Begravelsen startede 13.30, og familien siger blandt andet farvel til Kamilla Hantusch med tonerne af Rasmus Seebachs 'Fri', som indledes med ordene: 'Det er uretfærdigt. At du skal tage herfra sådan her. Det stemmer ikke med hvem du er. Det er langt fra værdigt.'

- Sangen 'Fri' er en, vi har valgt, fordi det er en tekst, der passer til situationen, har Kamillas tvillingesøster, Karina Hantusch, tidligere forklaret til Ekstra Bladet.

Sangen skal synges af en af familiens bekendte, der også skal synge sangen 'Malaga' af Thomas Helmig. Familien forventer et stort fremmøde i den lille kirke, hvor også Kamillas femårige datter Yasmin skal sige farvel til sin mor.

Kamillas far: Jeg mistænkte straks hendes ekskæreste

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.