Annonce:
Annonce:

Bulgarer anholdt for voldtægter på Islands Brygge

En 51-årig bulgarer er anholdt for grov voldtægt og et nyt voldtægtsforsøg i nat på Islands Brygge

I nat gik en 39-årig kvinde over Bryggebroen fra Kalvebod Brygge til Islands Brygge, hvor hun blev overfaldet og forsøgt voldtaget. Foto: Patrick Kauffmann/Polfoto)
I nat gik en 39-årig kvinde over Bryggebroen fra Kalvebod Brygge til Islands Brygge, hvor hun blev overfaldet og forsøgt voldtaget. Foto: Patrick Kauffmann/Polfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Var det dig, som tilbageholdt bulgareren i nat på Islands Brygge ? Kontakt os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

En grov voldtægt mod en 45-årig amerikansk turist på Islands Brygge i København i mandags og et nyt voldtægtsforsøg i nat mod en 39-årig kvinde på Islands Brygge menes opklaret efter anholdelsen af en 51-årig hjemløs bulgarer.

Flere vidner holdt den 51-årige tilbage i nat, da han overfaldt den 39-årige, som skreg om hjælp.

Bulgareren har tilsyneladende holdt til omkring Islands Brygge, hvor han har boet i sin bil. Den 51-årige fremstilles senere i dag i dommervagten med krav om fængsling, sigtet for voldtægt og forsøg.

Politiet vil nu undersøge, om han har andet på samvittigheden. Han har muligvis flakket rundt i Europa, og derfor vil politiet nu sende hans dna-profil rundt via Interpol.

Annonce:

- Vi er lettede over, at han er anholdt. Overfaldene var meget voldsomme, siger politikommissær Steen Willy Jensen.

Bulgareren er endnu ikke afhørt af politiet. Det sker først under grundlovsforhøret i dommervagten.

Røvede offerets taske

Voldtægten mod den 45-årige amerikanske kvinde, der var på et kursus i København, skete ved midnat i mandags. Hun faldt i snak med manden, der først virkede sympatisk. Han talte spansk ligesom kvinden og fortalte, at han boede i sin bil i København.

De sad og snakkede på en bænk foran en lukket restaurant i Gunløgsgade, hvorefter hun gik mod sit logi i Egilsgade. Men da hun nåede sin hoveddør gjorde han tilnærmelser, som hun afviste.

I stedet stjal han hendes taske med pas og rejsedokumenter. Kvinden løb efter manden for at få tasken igen, men så greb han fat i hende ved 'Skolen' på Islands Brygge i Bergthorasgade tæt på Artillerivej og slæbte hende ned i en kælderskakt i en baggård.

Annonce:

Her dunkede han flere gange hendes hoved ind i en betonvæg og gennemførte en brutal voldtægt. Kvinden forsøgte forgæves at trykke på nogle kontakter, som hun troede var en dørtelefon, for at få hjælp. Hun råbte forgæves på hjælp.

Efter voldtægten beskrev den amerikanske kvinde voldtægtsmanden som 'sydeuropæer', cirka 55 år, med tyndt gråt hår, sjusket klædt og han lugtede kraftigt af cigaretrøg og bålrøg. Til kvinden havde han fortalt, at han lavede mad over bål.

Da kvinden kom op af kælderskakten med tøjet i uorden kom en mandlig cyklist forbi og kiggede 'mærkeligt' på hende. Politiet vil meget gerne i kontakt med cyklisten.

Vidner hørte råb om hjælp

I nat slog bulgareren så til igen, mener politiet.

Den 39-årige kvinde gik over Bryggebroen fra Kalvebod Brygge til Islands Brygge, hvor en mand sprang frem fra et buskads og greb fat i hende og forsøgte at voldtage hende. Hun råbte på hjælp, og det hørte et par vidner, der kom hende til hjælp.

De holdt bulgareren tilbage og politiet blev alarmeret klokken 2.18.

Annonce:

Politikommissær Steen Willy Jensen roser vidnerne for at have grebet resolut ind.

- Man kan frygte, at han ville have begået nye voldtægter, hvis han ikke var blevet anholdt, siger Steen Willy Jensen.

Ved du noget ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: