Annonce:
Annonce:

Beboere i underbukser anholdt voldtægtsforbryder

Blev vækket af kvinde-skrig og reddede 39-årig fra brutal voldtægt på Islands Brygge

Annonce:
Følg Krimi

- Jeg kiggede ham lige i øjnene og sagde 'Stay here. Dont move' !

Tre beboere fra samme opgang på Islands Brygge i København vågnede i nat ved et voldtægtsoffers desperate skrig, og kun iført underbukser løb beboerne ud mod Artillerivej og holdt gerningsmanden, en 51-årig bulgarer, tilbage til politiet kom.

Politiet mener, at bulgareren foruden det brutale voldtægtsforsøg i nat mod en 39-årig kvinde også står bag en fuldbyrdet voldtægt i mandags ved midnat mod en 45-årig amerikansk turist, der blev mishandlet og voldtaget i en kælderskakt ved 'Skolen' på Artillerivej.

Bulgarer anholdt for voldtægter på Islands Brygge  

Klokken var cirka 2.10 i nat, da en af beboerne i opgangen på Carl Th. Zahles Gade vågnede ved råb om hjælp.

Annonce:

- Vi sover for åben altandør i varmen, og tænkte først, at det nok var drengestreger. Men hun råbte nok 20 gange om hjælp og jeg kunne høre på stemmen, at det var alvorligt. Jeg kiggede ud af altandøren, men kunne ikke umiddelbart se noget, fortæller den ene beboer, en 38-årig erhvervsmand, der ikke ønsker sit navn frem.

Løber ned kun i underbukser

- Men så opdager jeg en kvinde, der får vristet sig fri og løber fra et buskads. Jeg kan forstå, det er alvorligt, så jeg piler ned i underbukser og kommer fem sekunder efter min underbo, der også kun er i underbukser. Min underbo siger til bulgareren 'Wait here. Dont go', og han svarer blot 'Okay, no problem', fortæller den 38-årige.

Bulgarer sex-sigtet: - Hvorfor er jeg anholdt?  

En tredje beboer kom til og to af mændene passede på voldtægtsmanden, mens den 38-årige gav ham ordre om at blive med ordene: Stay here. Dont move'.

- Han var rimeligt stor og lugtede lidt af spiritus, men han gjorde ikke noget forsøg på at stikke af eller slå ud efter os. Han tog det faktisk ret køligt, siger den 38-årige.

Annonce:

Han gik hen for at tage sig af kvinden: - Hun var helt ude af og havde ingen bluse på. Jeg gik med hende hen til gerningsstedet, hvor hun samlede sin bluse op, og jeg tænkte på, at det var vigtigt, at der ikke gik dna-spor tabt, siger den 38-årige.

Han havde forinden bedt sin kone om at ringe til politiet. Der kom fem patruljevogne og både den anholdte og offeret blev iført dna-dragter for at sikre spor.

Den 39-årige kvinde fortalte, at hun var gået på stien fra Islands Brygge mod Artillerivej, da en mand kom ud fra et buskads og greb fat i hende.

Puttede jord i munden på offeret

- Hun skreg op, men han forsøgte at putte jord i munden på hende for at få hende til at stoppe og slog hende flere gange i hovedet med knytnæver. Men det fik hende til at råbe endnu mere, fortæller den 38-årige.

Hans kone havde om aftenen set politiets efterlysning i TV-Lorry af voldtægtsmanden fra i mandags og ægteparret havde kort snakket om overfaldet på Islands Brygge.

- Der plejer ikke at ske sådan noget her, så det lå nok i baghovedet, da jeg hørte hende råbe om hjælp, fortæller den 38-årige.

Annonce:

Men det var ikke alle beboere på Bryggen, der reagerede lige så resolut som de tre beboere opgangen i  Carl Th. Zahles Gade.

- Da hun råbte om hjælp, hørte jeg én råbe ud af sit vindue: Hold så kæft..., fortæller den 38-årige.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: