Annonce:
Annonce:

Talstærkt politi mødt op til Israel-demo

Københavns Politi sørgede for at holde palæstinensiske ballademagere væk

Et par hundrede Israel sympatisører havde trodset regnen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Et par hundrede Israel sympatisører havde trodset regnen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Krimi

Københavns Politi blev kritiseret voldsomt ved den demonstration på Københavns Rådhusplads, arrangeret af Fælleskomitéen for Israel, som netop er blevet afviklet søndag eftermidddag.

Parolen var: For Israels ret til fred og sikkerhed, imod enhver form for antisemitisme i Danmark.

Palæstina/Israel demonstration: 50 tilbageholdt

Og selv om regnen stod ned i stænger, var der mødt mindst et par hundrede jøder og Israel-sympatisører op.

Årsagen til kritikken var, at politiet den 25. juli i år ikke var mødt med tilstrækkeligt mandskab, så man kunne beskytte de lovligt demonstrerende Israel-sympatisører ved Christiansborg Slotsplads mod palæstinensiske ballademagere og i stedet valgte at evakuere deltagerne i demonstrationen.

Annonce:

I dag tog politiet derimod ingen chancer. Rådhuspladsen var svært bevogtet, og palæstinensisk udseende mænd, som vovede at bevæge sig igennem pladsen, blev hevet til side og 'spurgt på' og derefter fulgt på vej.

Hvor talstærkt politiet var, ønsker vicepolitiinspektør Henrik Blandebjerg ikke at oplyse.

- Det er en af de få hemmeligheder, vi holder for os selv.

- Politiet blev kritiseret voldsomt for håndteringen af demonstrationen for to uger siden?

- Ja, men det gik bedre i dag. Skal vi ikke blot konstatere det. Og det var dejligt, siger vicepolitiinspektør Henrik Blandebjerg, Københavns Politi.

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

Bøller
Flere af talerne berettede om den stigende antisemitisme i Europa, men også i Danmark. Og flere gav udtryk for frygt for, at politiet ikke kan beskytte dem.

Kalot-Jarlov: Derfor skal vi have kontroversiel demo på Nørrebro

Annonce:

Formanden for Dansk Zionistforbund, Max Meyer, hvis far var den eneste af sin familie, der overlevede nazismen, fordi han i slutningen af 30’erne kom til Danmark for at lære landbrug, kritiserede skarpt, at politiet opløste en lovlig varslet fredelig demonstration og evakuerede deltagerne for to uger siden.

- Vi blev transporteret væk i busser fra en lovlig og fredelig demonstration. Vi havde ikke gjort noget ulovligt. Vi havde ikke kastet mod sten, hverken mod politiet eller andre eller opført os truende. Men det var os, der måtte flygte. Jeg er dybt bekymret ikke kun over, at vi må gemme os og kaste vores flag, sagde han.

En anden af talerne, Søren Espersen fra Dansk Folkeparti, var også inde på det stigende jødehad over hele Europa og i Danmark og sagde bla.:

- Politiet ovre ved Borgen krævede, at deltagerne i et varslet fredeligt møde skulle evakueres. Politiet kunne have valgt at evakuere de bøller, som øvede vold og truede med vold. Politiet anholdt skam 50 af bøllerne, men ikke én af dem blev fængslet og sat i grundlovsforhør. Hvem vandt den dag på Christiansborg? Det gjorde de bøller, som havde bemægtiget sig gaden.

Annonce:

- Forleden oprettede en mand ved navn Tariq Mahmood en facebook-gruppe med navnet ’død over jøderne’. Politiet modtog snesevis af anmeldelser mod Tariq Mahmood, men er han blevet anholdt?, spurgte Søren Espersen.

Kalot-march forblev fredelig

Foto: Tariq Mikkel Kahn.
Foto: Tariq Mikkel Kahn.
 

Ifølge Søren Espersen flyder de sociale medier over med ’utrolige trusler om vold. Det anmeldes til politiet, men er der foretaget nogen anholdelser i den anledning? Nej', sagde Søren Espersen.

- I synagogen opfordres drenge og mænd til at tage deres kippah af, når de går hjem. På Carolineskolen har dette været dagligdag i årevis - så slipper drengene for at få bank. Er der nogen anholdelse i den anledning?

- Nej, sagde Søren Espersen og sendte derefter en opfordring til justitsminister Karen Hækkerup om at bringe den stigende vold og trusler om vold og ballade mod jøder til ophør.

- Jeg håber, at hun forstår, at det er nu, hun må sætte det i gang, der skal sættes i gang, således at ordentlige mennesker igen kan færdes frit i Danmark, lød det fra Søren Espersen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: