Annonce:
Annonce:

Sådan plyndrer falske betjente naive turister

Turister fra Asien er så autoritetstro, at de er nemme ofre for tricktyve

Sådan ser et ægte dansk 'politiskilt' ud. Rumænerne bruger falske kort. (politifoto)
Sådan ser et ægte dansk 'politiskilt' ud. Rumænerne bruger falske kort. (politifoto)
Annonce:
Følg Krimi

Japanske og kinesiske turister i København er så autoritetstro, at de er nemme ofre for østeuropæiske kriminelle, der udgiver sig for at være dansk politi. Turisterne ender med at miste kontanter og kreditkort.

Mens politiet jager et hold falske civile betjente i øjeblikket, der har begået fire tricktyverier mod turister siden i mandags, stilles tre rumænere på fredag for Københavns Byret, hvor de er tiltalt for tricktyverier og for at have udgivet sig for dansk politi.

Ofrene var to japanske turister. Den ene mistede 17.444 kr. Den anden 6.500 kr. De tre falske betjente, der er 52, 38 og 23 år gamle, ventes at tilstå forbrydelserne, og de kræves udvist af Danmark efter afsoning.

Bruger lokkeduer

Annonce:

- Fremgangsmåden er ofte, at de benytter en lokkedue, som henvender sig til turisterne med et påskud, for eksempel at spørge om vej. Så dukker de to falske betjente op og siger til turisterne, at det er et farligt sted at være, og de visiterer både lokkeduen og turisterne. De kigger i deres tegnebøger og stjæler pengene uden at det bliver bemærket, siger politikommissær Ove Randrup, tyveri- og røveriafsnittet hos Københavns politi, til Ekstra Bladet.

Den 4. juli lykkedes det politiet at anholde de tre rumænere, der nu skal for retten. De brugte fremgangsmåden med lokkeduen og viste de japanske turister en falsk politilegitimation.

Den ene japanske turist blev passet op foran Hotel Scandic Copenhagen i Vester Søgade og bad turisten om at vise sin legitimation. Herunder lykkedes det at stjæle hans kreditkort fra hans brystlomme, og dumt nok havde turisten skrevet pin-koden til kreditkortet op på en seddel, som han havde i tegnebogen.

Derefter hævede rumænerne først 14.000 kr. i Nordeas hæveautomat på Vesterbrogade 8 og derefter 3444 kr. i automaten hos 'The Change Groups' på Vesterbrogade.

Gav pinkoden til 'politiet'

Annonce:

En anden japansk turist blev passet op foran Tivoli af rumænernes lokkedue, og da de falske betjente dukkede op blev han bedt om at vise sin pung frem. Japaneren fik besked på at udlevere pin-koden til sit kreditkort, så betjentene kunne tjekke, om det var blevet misbrugt, og samtidigt stjal de kreditkortet.

Derefter hævede rumænerne 6500 kr. hos Nordea i Nygade 7 og de forsøgte at hæve endnu 21.600 kr. i fem andre kontantautomater, men kreditkortet blev afvist.

Kører i grå bil med fire døre

Det nye hold falske politifolk, som politiet jager lige nu, kører i en grå ældre bil med fire døre, måske en japansk model.

I mandags blev et kinesisk par passet op af en lokkedue ved Hotel Bella Sky på Amager, hvorefter de to falske betjente dukkede op. De fortalte, at turisterne var et farligt sted i København, og bad om at se deres penge. Kineserne fik stjålet 1600 kr.

Tre timer senere forsøgte tricktyvene sig ved Tivoli Hotel mod kinesiske turister. Men en rejseleder fattede mistanke og alarmerede politiet.

Falske betjente stjæler fra turister i København

Annonce:

Tirsdag formiddag prøvede tricktyvene igen mod turister ved Hotel Scandic på Enghavevej, og en halv time senere blev et fransk par stoppet ved Hotel Scandic på Gammel Kongevej. Turisterne mistede 700 dollar.

Politiet formoder, at de falske betjente igen er rumænere eller eventuelt italienere. Det er endnu ikke lykkedes politiet at beslaglægge nogen af de falske politilegitimationskort, som er brugt ved tricktyverierne.

- Men efter de forklaringer vi har, ligner de ikke det danske politis, siger politikommissær Ove Randrup.

Tricktyverier med falske betjente er forekommet hver sommer de seneste år. Men tyvene udser sig aldrig danskere som ofre, kun turister.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: