Annonce:
Annonce:

Falske betjente dømt og nye anholdt

Et hold falske politifolk dømt i dag, mens tre nye rumænere er anholdt som tricktyve, der har udgivet sig for politiet

Sådan ser et ægte dansk 'politiskilt' ud. Rumænerne bruger falske kort. (politifoto)
Sådan ser et ægte dansk 'politiskilt' ud. Rumænerne bruger falske kort. (politifoto)
Annonce:
Følg Krimi

Tre rumænske tricktyve, der har ageret falske politibetjente og plyndret turister i København, er i dag blevet dømt ved Københavns Byret.

Samtidigt har politiet anholdt tre nye rumænere i alderen 40-47 år, der har udgivet sig for dansk politi, og stjålet fra turister. De er blevet varetægtsfængslet for 11 dage i Københavns dommervagt.

Tricktyve har det nemt: Ville du falde for dette politiskilt?

Rumænerne blev anholdt ved Kastellet i går, efter at de havde stjålet kontante dollars fra et amerikansk par. Civile - ægte - betjente holdt dem under observation, og så, at de forsøgte at stjæle fra et indisk turistpar og anholdt dem.

De tre rumænere er foreløbigt sigtet for et tricktyveri, et forsøg og for at have udgivet sig for politiet.

Annonce:

Der har været en række lignende forhold siden i mandags, og politiet efterforsker nu, om de anholdte rumænere kan sættes i forbindelse med disse tyverier eller om, der er flere hold falske betjente i aktion i København.

Sådan plyndrer falske betjente naive turister

Det hold falske politibetjente, der blev dømt i dag, fik domme som anklager Tomas Hugger kalder 'ret hårde'.

To af rumænerne blev dømt for to forhold af tricktyverier og fik fem måneders fængsel, mens den tredje kun blev dømt for et forhold og fik tre måneders fængsel. Alle blev udvist af Danmark i seks år.

De modtog dommene og er fortsat varetægtsfængslet.

- Det skal stoppes

- Det er samfundsskadeligt at have folk, der udgiver sig for politiet, og det er en ny form for trisktyverier, som vi skal have stoppet så hurtigt som muligt, siger Tomas Hugger.

Annonce:

- Vi er tilfredse med, at retten skærpede straffen i denne sag. Normalt giver disse forhold 60 dages fængsel, men dommeren lagde vægt på de mange forsøgte hævninger. Desuden lagde jeg i min procedure vægt på, at det at udgive sig for at være politibetjent er særdeles skærpende. Vi skal kunne stole på vores dokumenter og på vores myndigheder, siger anklager Tomas Hugger.

Rumænerne blev anholdt  den 4. juli. Den ene af rumænerne var lokkedue, og de to andre falske betjente. Lokkeduen passede turisterne op for at spørge om vej, hvorefter de falske betjente dukkede op for at 'advare' turisterne mod lokkeduen, som kunne være tyv.

En japansk turist blev passet op foran Hotel Scandic Copenhagen i Vester Søgade og bedt om at vise sin legitimation. Herunder lykkedes det at stjæle hans kreditkort fra hans brystlomme, og dumt nok havde turisten skrevet pin-koden til kreditkortet op på en seddel, som han havde i tegnebogen.

Derefter hævede rumænerne først 14.000 kr. i Nordeas hæveautomat på Vesterbrogade 8 og derefter 3444 kr. i automaten hos 'The Change Groups' på Vesterbrogade.

Gav sin pinkode til 'politiet'

Annonce:

En anden japansk turist blev passet op foran Tivoli af rumænernes lokkedue, og da de falske betjente dukkede op blev han bedt om at vise sin pung frem. Japaneren fik besked på at udlevere pin-koden til sit kreditkort, så betjentene kunne tjekke, om det var blevet misbrugt, og samtidigt stjal de kreditkortet.

Derefter hævede rumænerne 6500 kr. hos Nordea i Nygade 7 og de forsøgte at hæve endnu 21.600 kr. i fem andre kontantautomater, men kreditkortet blev afvist.

Rumænerne hævdede i Københavns Byret, at de var kommet til København som turister og for at søge arbejde. De fandt på tricket med at være falske betjente for at skaffe hurtige penge. I retten afviste de, at de havde anvendt falske politilegitimationskort. De havde blot udtalt, at de var betjente, forklarede rumænerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: