Annonce:
Annonce:

Tricktyve har det nemt: Ville du falde for dette politiskilt?

Tre falske politifolk brugte et tomt læderetui som legitimation. Men turister faldt for det

Her er rumænernes falske politilegitimation. Det er blot et tomt læderetui med en 'papstjerne', som er et logo, der betyder ægte skind. (politifoto)
Her er rumænernes falske politilegitimation. Det er blot et tomt læderetui med en 'papstjerne', som er et logo, der betyder ægte skind. (politifoto)
Annonce:
Følg Krimi

Da tre falske politifolk blev anholdt ved Kastellet i København klokken 13.30 i går, fandt Københavns politi dette læderetui på den ene rumæner, som brugte det som politilegitimation.

Tyvene stoppede turister, viste hurtigt 'politiskiltet' og visiterede så turisterne  for at stjæle deres penge.

Rumænerne kalder selv tricket for 'Maradona-metoden', hvor man kontakter turister og udgiver sig som folk fra myndigheden 'Beskyttelse af turisme'.

- Det er ikke andet end et tomt læderetui med en pap-stjerne, hvor der blot står, at det er fremstillet i Frankrig. Men når man 'flasher' det hurtigt og på en meters afstand, kan folk ikke se, hvad det er, siger politikommissær Ove Randrup, Københavns politi.

'Pap-stjernen' er et logo som følger med etuiet, og som betyder 'ægte skind'.

Annonce:

De falske politifolk går målrettet efter turister som ofre. De formodes ikke at kende en ægte dansk politilegitimation. En del ofre har været asiater, japanere og kinesere, som er meget autoritetstro.

Lokkedue spurgte om vej

I går kl. 11.50 fik politiet en anmeldelse fra et amerikansk par, der 15 minutter tidligere var blevet passet op af falske betjente på i krydset St. Kongensgade og Gernersgade tæt på Kastellet.

Først henvendte en mand sig med et kort for at spørge om vej, og så dukkede to falske betjente op og bad om at se amerikanernes pas og penge.

Amerikanerne mistede 200 dollar.

Falske betjente dømt og nye anholdt

Københavns politi sendte et hold til området ved Kastellet, og klokken 12.15 slog rumænerne til igen, hvor de passede et indisk par op og beordrede dem til at vise pas og kontanter. Men det indiske par fattede mistanke og gik fra stedet. Straks efter slog politiet til og anholdt rumænerne.

I Københavns dommervagt erkendte rumænerne i store træk, da de i dag blev varetægtsfængslet.

'Foreningen til beskyttelse af turismen'

Annonce:

En 47-årig forklarede, at de var kommet til København for to dage siden. De gik lidt rundt i byen og skulle tilbage til Malmø. De havde mødt nogle turister i en park og henvendte sig til dem for at prøve 'Maradona-metoden'. Han viste sin legitimation og bad turisterne om at vise pas og kontanter for at stjæle.

Den 47-årige afviste, at han havde udgivet sig for politiet.

En 42-årig rumæner forklarede i dommervagten, hvor han erkendte to tyveriforsøg, at de var kommet fra Sverige for at søge arbejde. De havde henvendt sig til turisterne og udgav sig for at komme fra 'foreningen til beskyttelse af turismen'. Han benægtede, at de havde stjålet dollars fra amerikanerne.

Den tredje rumæner forklarede det samme som den 42-årige.

Sådan plyndrer falske betjente naive turister

Anklager Erik Hjelm dokumenterede i dommervagten turisternes forklaring til politiet. En af rumænerne, 'lokkeduen' henvendte sig for at spørge om vej til Den Lille Havfrue, hvorefter de to falske betjente dukkede op, viste legitimation, og beordrede turisterne til at vise pas og kontanter.

Rumænerne blev varetægtsfængslet for 11 dage.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: