Unge saboterer brandslukning: Kaster tændstikker bag brandmænds ryg

En gruppe unge slap i første omgang nemt fra at sabotere en brandslukning på Amager. Ifølge et øjenvidne var politiet på stedet ikke meget for at konfrontere gruppen

Følg Krimi

Da der udbrød brand i en bygning på Oliebladsgade på Amager, udspillede der sig nogle ret mærkværdige scener.

På den ene side af bygningen var brandmænd i fuld gang med at få slukket branden, men på den anden side stod en gruppe unge og kastede tændstikker ind på grunden.

Fanget på video
Episoden fandt sted mandag den 1. september, og det blev filmet af et øjenvidne, som også gik ned på gaden, for at informere politiet.

- Jeg ser nogle unge stå på den anden side og kaste tændstikker ind i det brændende hus. Det gør mig egentlig ret sur, så jeg går ned til politiet, og fortæller det, men jeg er nødt til at presse dem lidt, før de tager det seriøst, fortæller vidnet, som ønsker at være anonym. Ekstra Bladet kender vidnets identitet.

To dømt i sag om dødsbrand

Efter henvendelsen vælger politiet til sidst at konfrontere de unge, hvor de angiveligt beder dem forlade området. Betjentene undersøger ikke nærmere, hvad gruppen egentlig foretager sig.

- Jeg regnede med at det var politiets opgave at sørge for, at brandvæsenet kan gøre sit arbejde, og at der ikke er nogen, der forsøger at sætte mere ild til huset. Men de var altså ikke ret interesseret i at snakke med de her drenge, siger øjenvidnet.

Politiet undersøger sagen
Hos Københavns politi mener man, at sagen er blevet taget meget alvorligt.

Her har politiet efterfølgende undersøgt, om der er tale om pligtforsømmelse fra betjentenes side. Efter en intern undersøgelse har man dog vurderet, at der ikke er belæg for at gå videre med sagen til den uafhængige politiklagemyndighed.

Tjek din røgalarm: Har du en af de syv ulovlige?

Politiet vil nu i stedet forsøge at finde de unge mennesker, der optræder på videoen, og få afklaret spørgsmålet om, hvad gruppens rolle i branden egentlig er. I første omgang er der ifølge politiet ikke grundlag for en sigtelse imod drengene, men kommer der nye oplysninger i sagen, vil situationen måske ændre sig.

Du kan se episoden over artiklen!

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind