Annonce:
Annonce:

Advokat vil inddrage mystisk svensker i hackersag

En hackerdømt svensker i periferien af CSC-sag er sigtet i ny sag. Retten nægter advokat at dokumentere det

Annonce:
Følg Krimi

Retten på Frederiksberg vil ikke tillade et sidste øjebliks-bevis fra forsvarerne i hackersagen, hvor to mænd er tiltalt for elektronisk indbrud i virksomheden CSC's avancerede dataanlæg.

Ved hackerangrebene, som fandt sted i løbet af 2012, blev flere uhyre følsomme offentlige registre kopieret af gerningsmændene, og sagen anses som det alvorligste angreb på offentlige registre til dato herhjemme.

Tirsdag ved Retten på Frederiksberg ønsker forsvarsadvokat Luise Høj, som repræsenterer den svenske internetaktivist Gottfrid Svartholm Warg, at læse op fra en artikel fra netmediet Version2.

Artiklen omtaler en svensk mand, MG, hvis navn flere gange er dukket op i løbet af retssagen, som nu har været i gang i mere end en måned.

Annonce:

Senioranklager Maria Cingari og vicestatsadvokat Anders Riisager protesterer dog mod, at artiklen skal kunne føres som bevis, og retten har givet anklagemyndigheden medhold.

Ved at inddrage MG i sagen vil Luise Høj efter alt at dømme forsøge at vise, at der findes andre personer i periferien af CSC-sagen, som både har evnen og kan have haft viljen til at stå bag hackerangrebene mod CSC.

Manden er tidligere dømt for hacking. Det skete i en svensk sag, hvor også Warg blev dømt. Sagen ligner CSC-hackersagen meget, og det er da også fra efterforskningen af den svenske sag, at de fleste beviser i CSC-sagen stammer.

Dokumenter fra retten i Stockholm, som Ritzau er i besiddelse af, viser, at MG nu i en ny sag er mistænkt for et hackerangreb rettet mod svensk politi. Han har i den forbindelse været varetægtsfængslet, men er dog løsladt igen.

Annonce:

Hos den svenske anklagemyndighed har anklager Thomas Bälter Nordenman fortalt til Ritzau, at sagen mod MG fortsat er under efterforskning, og at der sandsynligvis først bliver taget stilling til, om der skal rejses tiltale, en gang i det nye år.

Luise Høj ønsker at få dokumenteret over for retten, at MG rent faktisk er indblandet i en ny hackersag, og det fremgår blandt andet af artiklen fra Version2, som altså ikke må blive læst op i retten.

Luise Høj har dog fået lov til at fremlægge oplysninger fra svensk politi, som viser, at MG er sigtet for i mere end 100 tilfælde at være trængt ind i svensk politis adresseregister.

Under CSC-sagen har dansk politi været under kritik for meget ensidigt at rette sin efterforskning mod Warg og ikke have øjnene åbne for eventuelt andre gerningsmænd.

Tirsdag eftermiddag vil anklagemyndigheden efter planen indlede sin procedure i sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: