Annonce:
Annonce:

Lyn starter fem brande

Et tordenvejr har sendt omkring 800 lyn ned over Danmark

(Arkivfoto: Kenneth Meyer)
(Arkivfoto: Kenneth Meyer)
Annonce:
Følg Krimi

Brandfolk i Ribe og omegn har haft en usædvanlig travl aften og nat, efter at et uvejr med hundredvis af lynnedslag ramte området i timerne omkring midnat.

- Vi har fem brande, som er relateret direkte til lynnedslag, og det har givet anledning til stor travlhed. Alle brande var i nærheden af Ribe, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Ivan Gohr Jensen.

Den første melding kom klokken 23.14 om brand i en garage i Ribe. Syv minutter senere lød meldingen på brand i en stråtækt villa i Ribe.

På den anden side af midnat fik politiet tre nye meldinger om skader fra lynnedslag. Det drejer sig om to villaer i Ribe samt et stuehus ved en landejendom ved Rødding.

- Jeg har ikke nogensinde haft så mange (anmeldelser om den slags skader, red) i løbet af så kort tid, så det er meget usædvanligt, siger Ivan Gohr Jensen.

Annonce:

På trods af de mange lynnedslag er ingen personer kommet noget til, oplyser vagtchefen.

Midt- og Vestjyllands Politi melder også om et enkelt relæ, der er blevet brændt af i forbindelse med et lynnedslag i Hanstholm.

Hos DMI oplyser vagthavende meteorolog Thyge Rasmussen, at der har været omkring 800 lynnedslag i Danmark i nat, hvoraf "langt størstedelen" har ramt i det sydvestlige Jylland.

- Det er ikke usædvanligt, at der er så mange lyn, men det er nok usædvanligt, at det er i oktober. Det har noget med den varme sommer at gøre. Havet er stadig varmt, og det tricker de mange lynnedslag, siger Thyge Rasmussen.

Omkring 85 procent af alle lynnedslag i Danmark rammer i de tre sommermåneder, mens kun hvert 20. lydnedslag hen over året finder steder i perioden oktober til april.

Har du billeder af nattens mange lynnedslag? Send dem til 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 (koster alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: