Annonce:
Annonce:

Rovmorder sigtet på ny: 'Han er ikke pyroman'

Kæresten til den morddømte Jon Hansen, som er sigtet for brandstiftelse for over otte millioner kroner, siger, at han er blevet en sympatisk mand efter løsladelsen

Der skete skader for flere millioner kroner, da en række turistbusser blev sat i brand på Amager i sommer. (Foto: Jesper Centervall)
Der skete skader for flere millioner kroner, da en række turistbusser blev sat i brand på Amager i sommer. (Foto: Jesper Centervall)
Annonce:
Følg Krimi

Morderen Jon Hansen, der i 2004 koldblodigt skar halsen over på en taxichauffør, er igen anholdt af politiet. Dengang blev den i dag 43-årige Jon Hansen idømt 14 års fængsel, men for knap to år siden var han atter på fri fod. Nu er han igen varetægtsfængslet - sigtet for brandstiftelse for over otte millioner kroner.

Tilbage står hans kæreste i chok. Den 37-årige kvinde har været kærester med Jon Hansen det sidste år, og de to venter nu deres første barn. Til sommer skal de giftes.

- Jeg lever jo med ham hver dag. Jeg kender ham, og jeg ved, han ikke har gjort. Han er ikke pyroman.

Annonce:

- Jeg ved godt, at alle mennesker ikke altid ændrer sig, men der er altså nogen, der gør. Og det skal man huske. Han er et af de mest sympatiske mennesker, jeg kender, siger kæresten, der af hensyn til sine to teenagebørn, som hun har fra et tidligere forhold, ikke ønsker sit navn frem.

Rovmorder sigtet som serie-pyroman

Den 37-årige kvinde mødte først Jon Hansen, efter han var blevet løsladt, og de to blev forelsket, før Jon fortalte, at han havde slået et andet menneske ihjel.

- Hvordan har du det med det, han har gjort?

- Vi dømmer ham slet ikke herhjemme. Det er ikke noget, vi mærker. Vi mærker ikke, at Jon skulle have et mørkt sind eller lignende. Tværtimod. Vi mærker det helt modsatte, siger hun uden tøven og tilføjer:

- Så for mig har der aldrig været en frygt, og det er ikke noget, jeg går og spekulerer over i min dagligdag. Overhovedet, det ved jeg, jeg ikke behøver.

- Retslægerådet skrev i 2005, at Jon er følelseskold, og at der er risiko for, at han myrder igen. Hvad tænker du om det?

- Det passer ikke. Han kunne aldrig finde på at gøre det igen. Og han er den mand, jeg kender, der er mest følsom.

Annonce:

Er blevet kristen

To gange om ugen går Jon Hansen til behandling. Det var et af de krav, myndighederne stillede for, at han kunne blive løsladt fra fængslet. Herudover er han blevet kristen, og derfor også døbt, efter han kom ud igen, fortæller kæresten.

Selv om hun ikke kendte Jon Hansen dengang, han begik drab, så føler hun sig overbevist om, at dén person er en anden, end den Jon, hun kender. Og hun mærker hver dag, hvordan han angrer, at han har slået et andet menneske ihjel.

- Han er en ansvarsfuld mand og ikke en, samfundet skal være bange for. Han angrer de ting, han har gjort, hver dag. Vi snakker meget om det, og jeg kan hele tiden se på Jon, at han er ked af det.

- Jeg ser, hvordan han går i kirke og hver eneste, eneste dag kæmper med det, han har gjort.

Vil tage en uddannelse

Annonce:

Jon Hansen blev ved et grundlovsforhør sidste torsdag varetægtsfængslet i 27 dage. Og det sætter umiddelbart en stopper for de uddannelsesplaner, han har, fortæller den ulykkelige kæreste.

- Han skulle til at tage et uddannelseskursus næste måned, så han igen kunne komme i gang med at arbejde. Han har en uddannelse fra tidligere, jeg kan ikke huske, hvad den hedder, men det er noget med kraner. Kurset skulle bygge oven på den uddannelse.

- Når man er tidligere indsat er det rigtig svært at få et arbejde, så han ville gøre det her for at komme i gang igen, fortæller kæresten med grådkvalt stemme.

Trods det at politiet har varetægtsfængslet Jon Hansen i sagen om brandstiftelse, er hun overbevist om, at han er uskyldig.

- Vi er alle sammen så kede af det og rystede over det her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: