Dræbt knallertkører mindes: Skole holdt et minuts stilhed

Skole har holdt et minuts stilhed for Mahmoud, og kammeraterne bruger frikvartererne til at besøge det sted, den 16-årige i weekenden blev kørt ihjel

Dræbt knallertkører mindes: Skole holdt et minuts stilhed

(Foto: Rasmus Flindt)

Var du vidne, eller har du oplysninger om episoden, så vil vi gerne høre fra dig. Send en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller en mail til 1224@eb.dk

Trafikdrabet på den kun 16-årige skoledreng Mahmoud Hussein har ikke kun sat sine spor hos den ulykkelige familie. Også skolekammerater og venner er i sorg efter weekendens ulykkelige hændelse, hvor den 16-årige blev kørt ihjel lige foran sin skole på Nørrebro.

- Vi samlede alle eleverne i både udskolingen og mellemtrinnene her til morgen og holdt et minuts stilhed for Mahmoud, fortæller Martin Wåhlin, der er souschef på Rådmandsgades Skole, hvor den 16-årige gik i 8. klasse.

Fængslet for uagtsomt manddrab: Ville bare skræmme dem

- Og derudover har vi selvfølgelig skolepsykologer og lærere til stede for at tage hånd om børnene. Vi er sammen med dem og gør det, som de har brug for - for nogles vedkommende er det at snakke om det, for andre er det at få undervisning, siger Martin Wåhlin og tilføjer, at sorgplanen vil køre i den kommende tid.

Også på de sociale medier bliver den 16-årige mindet.

- Han var en ung dreng med barmhjertighed. Altid smilende og altid hjælpsom. Tænkte ikke kun på sig selv, men også på andre... Et hjerte af guld, skriver en af hans venner på en mindeside på Facebook, som i skrivende stund har flere end 3000 likes.

Mahmouds familie: Gerningsmanden skal i fængsel resten af sit liv

- Hvil i fred min bror. Du lever lige nu i mit hjerte, og det ville du gøre for evigt min kære bror, du er i et meget bedre sted end os alle andre, skriver en anden.

Selve ulykkesstedet bærer også præg af den formentligt forsætlige påkørsel, der endte med at koste Mahmoud livet. Blomster og breve til den 16-årige lyser op på den sorte plads ved Rådmandsgades Skole, hvor Mahmoud gik i 8. klasse.

- Et meningsløst tab af et alt for ungt liv. Vi har mistet en ven, som vi aldrig lærer at kende, står der på et af kortene.

Det er sket før: Selvtægts-trafikdrab gav 15 måneders fængsel

Ifølge Ekstra Bladets reporter på stedet drysser folk forbi stedet, og mange stopper op ved de mange blomster. I frikvartererne kommer skolekammeraterne ud og står ved ulykkesstedet, hvor de står og snakker stille, krammer og siger farvel til deres dræbte kammerat.

Mahmoud blev påkørt og dræbt natten til søndag - angiveligt efter at have stjålet en knallert. En 43-årig mand blev søndag varetægtsfængslet i 25 dage, efter han havde erkendt, at han ramte Mahmoud med sin bil.

Psykolog om knallertdrab: Biljagten tog kontrollen

Han har dog nægtet at have haft til hensigt at slå den 16-årige ihjel, men forklarede under et grundlovsforhør, at han blot ville skræmme Mahmoud og hans fætter, som også sad på knallerten.

- Min søn havde fået stjålet sin knallert. Så kører vi efter dem, og jeg kører på cykelstien ved Mjølnerparken. Det skulle jeg selvfølgelig ikke havde gjort. Jeg vil jo ikke slå mennesker ihjel for en skide knallert til 3500 kroner, sagde han grædende i retten.