Annonce:
Annonce:

Trafikkaos i indre København: Veje åbne igen efter bombetrussel

Politiet har stadig afspærret store dele af området omkring Københavns Rådhus

Politiet var talstærk til stede ved rådhuset tirsdag eftermiddag (foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Krimi

Tirsdag eftermiddag blev hele Københavns Rådhus evakueret efter en bombetrussel. Politiet tog ikke nogen chancer, og hele Rådhuspladsen og de nærliggende veje blev afspærret.

Ansat på rådhuset: Bomben skulle springe kl. 15

Afspærringen af den sædvanligvis meget trafikerede H.C. Andersen Boulevard forårsagede efterfølgende store køer, som især lagde pres på Vesterbrogade og Bernstorffsgade, som kører mellem Tivoli og Københavns Hovedbanegård.

H.C. Andersens Boulevard, der kører lige op ad rådhuset, er dog klokken 17.10 igen åben for trafik.

- Vi har åbnet for trafikken på H.C. Andersens Boulevard, men resten af afspærringerne er der ikke ændringer i, siger politikommisær Lars Krabbe fra Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Annonce:

Klokken 17.40 har politiet atter ophævet afspærringer på alle veje i Indre By, oplyser politiet på Twitter.

Ansat på Rådhuset: Vi skulle ud hurtigst muligt

Lars Krabbe oplyser, at politiet fortsat arbejder i bygningen.

- EOD (ammunitionsrydningstjenesten, red.) er i gang med at undersøge stedet, og det tager den tid, det nu skal tage, siger politikommisær Lars Krabbe til Ekstra Bladet.

- Så indtil videre er der ikke nogen tidshorisont, siger han.

Selve Rådhuspladsen er derfor fortsat afspærret, så fodgængere må gå rundt om for at komme fra Vesterbrogade til Strøget.

Truede over børnechat
Der er fra politiets side endnu ikke kommet nogen oplysninger ud om den konkrete trussel, men ifølge Københavns overborgmester Frank Jensen er truslen kommet fra en 17-årig.

Annonce:

- Politiet har opsnappet en bombetrussel på en børnechat. Jeg håber naturligvis, det er drengestreger, men politiet tager det dybt alvorligt, og det skal vi selvfølgelig også gøre, siger Frank Jensen til DR Nyheder.

Politiet er fortsat talstærkt til stede omkring Rådhuspladsen, hvor de undersøger stedet og sørger for at omdirigere trafikken væk fra de afspærrede veje.


Lisbeth kom tilfældigt forbi, da bombetruslen kom. Hun blev meget forskrækket over, at politiet havde afspærret hele området (foto: Jacob Høngaard Jensen)


Dan arbejdede på rådhuset, da bombetruslen kom. Her kan du høre, hvordan han oplevede det hele (foto: Jacob Høngaard Jensen)


Politiet var yderst sparsomme med oplysninger, da Ekstra Bladet spurgte til episoden kort efter, at bombetruslen var kommet ind (foto: Jacob Hængaard Jensen)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: