Annonce:
Annonce:

Kaos i canadisk parlament - soldat såret og pistolmand dræbt

En pistolmand, som har skudt og såret canadisk soldat, er blevet dræbt i den canadiske parlamentsbygning. Politiet frygter, at der er flere medgerningsmænd på fri fod

Her kan du se skudvekslingen mellem canadisk politi og gerningsmanden i parlamentsbygningen. (Video: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Den mand, som menes at have skudt en canadisk soldat, som stod vagt ved krigsmindemærket, the National War Memorial, ved Canadas parlament i hovedstaden Ottowa, er blevet skudt og dræbt inde i parlamentet. Det skriver flere canadiske medier. Politiet frygter, at flere medgerningsmænd er på fri fod i byen.

Tidligere i dag blev parlamentsbygningen i Canadas hovedstad Ottawa evakueret og lukket af, efter der var blevet affyret skud tæt på bygningerne ved et krigsmindesmærke.

Der blev rapporteret om 30- 50 skud. En soldat, som stod vagt ved krigsmindemærket the National War Memorial, viste sig senere at være blevet skudt.  

Parlamentsmedlem tweetede
Den formodede gerningsmand blev efterfølgende set løbe hen imod parlamentsbygningerne, hvor han ifølge vidner og flere medier affyrede flere skud.

Det er ham, der nu angiveligt er skudt af politiet.

Annonce:

Inde i parlamentsbygningen tweetede det konservativt parlamentsmedlem Bernard Trottier om dramaet. Han skrev, at en mand med en pistol var blevet skudt og dræbt i parlamentet.

Den canadiske premierminister, Stephen Harper, er ikke kommet noget til under episoden. Der er heller ikke meldinger om andre dræbte eller sårede politikere.

Ændret trusselsniveau
Skudepisoden kommer blot to dage efter, at en canadisk soldat blev ramt af en bil og dræbt af en islamist. Få timer før episoden havde de canadiske myndigheder ændret trusselsniveauet fra lavt til medium, siger BBC.

En embedsmand sagde tidligere, at ændringen i trusselsniveauet skyldes en stigning i 'den generelle snak' online blandt radikale grupper inklusive Al-Qaida og Islamisk Stat.

Ottawa Police advarer på Twitter om, at alle indbyggere i Ottawa skal blive inden døre og holde sig væk fra vinduer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: