Annonce:
Annonce:

Skudt mens han stod vagt: Hvorfor skulle Nathan dø?

Det er fortsat et mysterium, hvorfor den 24-årige soldat Nathan Cirillo skulle slås ihjel foran det canadiske parlament i går

Nathan Cirillo betalte den højeste pris, fordi en ung islamist i går gik i amok i og omkring det canadiske parlament. (Foto: Facebook)
Nathan Cirillo betalte den højeste pris, fordi en ung islamist i går gik i amok i og omkring det canadiske parlament. (Foto: Facebook)
Annonce:
Følg Krimi

Mens Canadas premierminister slår fast, at gårsdagens drab på den 24 årige soldat Nathan Cirillo foran The National War Memorial var et terrorangreb, så er der stadig mange ubesvarede spørgsmål.

Hvorfor skulle Nathan Cirillo - der ifølge CNN beskrives som en stor, smilende og fit type med hang til styrketræning og samvær med sin hund og vennerne - dø.

Og hvorfor gik konvertitten Michael Zehaf-Bibeau amok med en pistol og skød vildt omkring sig i det canadiske parlament.

Det er dog netop kommet frem, at han havde forbindelser til andre jihadister i Canada blandt andet Hasibullah Yusufza, der er eftersøgt af de canadiske myndigheder for at rejse til Syrien for at kæmpe på islamisternes side. Det skriver den canadiske avis The Globe and Mail.

Ifølge CNN er USA nu i fuld gang med at forsøge at finde ud af, om Michael Zehaf-Bibeau har været kontakt med amerikanske jihadister.

Annonce:

Se optagelser af skyderiet i parlamentet her (video:AP):

Og det er på trods af, at angrebet var det andet i denne uge udført af radikale muslimer i det multietniske Canada. I Quebec-provinsen kørte en radikal muslim tidligere på ugen ind i to soldater, hvoraf den ene blev dræbt. 

Gerningsmanden blev senere dræbt af politiet. 

Noget var under opsejling
Begge islamister havde fået deres pas konfiskeret af myndighederne, men umiddelbart er der ingen relation mellem de to angreb.

Selvom angrebet kom som en overraskelse, så har myndigheder vidst, at et eller andet var under opsejling.  Både amerikanske og canadiske myndigheder har haft forhøjet beredskab, fordi de har observeret et højere niveau af jihadistisk aktivitet på internettet. Eksempelvis havde USA allerede forhøjet sikkerheden på deres ambassade i Ottowa. 

Annonce:

Gerningsmandens motiv er stadig en gåde. Han er konvertit og hed ifølge CNN oprindeligt Michael Joseph Hall og er født i Canada i 1982. Da han konverterede til islam, ændrede han sit navn til Michael Zehaf-Bibeau. Han er ifølge AP tidligere dømt for røveri og våbenovertrædelser. 

Den 32-årige mistænkte gerningsmand har efter alt at dømme haft en god barndom. Hans far er forretningsmand i Quebec, og moderen arbejder i de canadiske immigrations-myndigheder.

Forældrene blev skilt for femten år siden.

- Begge hans forældre var helt igennem gode forældre. Han havde en god base i hjemmet, siger en tidligere nabo til tv-stationen CTV.

Michael Zehaf-Bibeau poserer med et gevær på dette billede:

I

Ifølge borgmesteren i Ottowa handlede Michael Zehaf-Bibeau på egen hånd. Nu tyder meget på, at han havde kontakt til andre islamister i Canada. At det så lige var Nathan Cirillo, der måtte lade livet, var sandsynligvis et tilfælde. Hans eneste brøde var, at han stod i en uniform og dermed repræsenterede den canadiske militærmagt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: