Knallertdrabet: Mahmoud blev båret til graven

Den dræbte knallertfører 16-årige Mahmoud Hussein blev i dag begravet på den muslimske begravelsesplads i Brøndbyøster

(Foto: Jan Unger)

'Soldier of Allah'

Sådan stod der øverst bag på trøjerne på en række unge mænd, der i dag var mødt op til begravelsen af den 16-årige Mahmoud Hussein. Nedenunder stod navnet Mahmoud efterfulgt af to datoer: hans fødselsdag og dødsdagen den 19. oktober 2014. 

Mahmoud Hussein blev i søndags dræbt på Nørrebro i København, da en 43-årig familiefar tog sin bil og i en vanvittig jagt kørte direkte ind i Mahmoud, som havde sin fætter Khalid Hussein siddende bagpå sin knallert. De to drenge blev slynget af knallerten og ifølge politiet, kørte den 43-årige derefter over Mahmoud, som mistede livet.

Åben kiste

Med et fast greb i sin fars hånd, kom en grædende, lille dreng ud af moskeen Al-Hidayyah på Nørrebro, og ved siden af tørrer en kvinde tårene væk fra øjnene. Kort tid forinden, havde familie og venner bedt en bøn foran Mahmouds åbne kiste.

Mahmoud Hussein bliver båret til graven (Foto: Jan Unger)
Mahmoud Hussein bliver båret til graven (Foto: Jan Unger)

Kisten og hele følget blev efterfølgende kørt ud til den muslimske begravelsesplads i Brøndbyøster. Her bar omring tyve mænd kisten op ad den lange sti til graven, mens der blev råbt og bedt højlydt. 

Fætteren sagde farvel

Fætteren, der blev hårdt kvæstet, var også mødt op på begravelsespladsen for at sige et sidste farvel. 16-årige Khalid Hussein var blevet opereret blot et par dage forinden, og en kammerat støttede ham derfor også under armen, da han blev fulgt hen til kisten. Her foldede man en klapstol, som han kunne sidde på, mens der endnu en gang blev bedt en bøn i stilhed. 

En stor, sortmalet bus havde transporteret mange venner og bekendte til begravelsespladsen, hvor alle gravene vender mod Mekka. Kvinder og mænd delte sig i to grupper, enkelte græd, og tæt omsluttet af mennesker blev kisten med Mahmoud Hussein sænket ned i graven.