Annonce:
Annonce:

Nyt skoleskyderi rammer USA

To dræbt inklusiv gerningsmanden: Studerende åbnede ild i kantinen

Her bliver elever evakueret fra Marysville-Pilchuck High School (video: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Et nyt skoleskyderi har ramt USA. To mennesker er omkommet.

Denne gang er det en elev på Marysville-Pilchuck High School med 2500 elever i den amerikanske delstat Washington - i USA's nordvestlige hjørne - som er gået amok med et våben.

Han er nu dræbt, bekræfter politiet. Lokale medier skriver, han tog sit eget liv.

Et skudoffer er desuden omkommet, lyder det endvidere.

Den lokale tv-station K5 fortalte tidligere på aftenen, at tre ofre blev opereret på det lokale hospital for skudsår og befandt sig i en kritisk tilstand. Et fjerde offer er mindre alvorligt såret. Tv-stationen angiver sygehuset som kilde.

Ud af det blå
Austin Taylor, befandt sig i cafeteriet, da skyderiet fandt sted.

- Gerningsmanden sad ved et rundt bor i det ene hjørne, sammen med en gruppe unge. Pludselig rejser han sig og åbner ild, fortæller han til tv-stationen.

Annonce:

Politiet har afholdt en kort pressekonference, hvor de bekræfter, at der er sket en skudepisode på skolen. Antallet af ofre er dog endnu ubekræftet.

- Vi har betjente på stedet for at sikre, der ikke længere er en aktiv trussel, siger Robert Lamoureux fra Marysville Politi.

Alene
Han kan ikke sige, hvad mange studerende er ramt eller komme nærmere ind på detaljerne i sagen. Han opfordrer dog alle forældre til at holde sig væk fra skolens område, da det kan skade politiets arbejde. De skal i stedet indfinde sig i en lokal kirke nær skolen.

Robert Lamoureux siger endvidere, at politiet formoder, at gerningsmanden handlede alene.

- Men vi har ikke fået gennemsøgt hele skolen endnu, understreger han.

Tv-billeder viser, at en gruppe forældre står uden for skolen og venter på deres børn, men skolen er stadig lukket af politiet.

Populær elev
En elev, Bryce Vitcovitch, fortæller, at gerningsmanden var en populær førsteårs-elev.

Annonce:

Lokale medier oplyser, at gerningsmanden var i et slagsmål på skolen i går. På sin Twitter-profil skal han have givet udtryk for sin vrede og at han var ked af det.

- Jeg sad og spiste, da jeg hørte fire skud bag mig. Jeg så et skydevåben rettet mod et bord, så løb jeg ud af døren, siger eleven Axel til nyhederne på tv-stationen Kiro.

På billeder fra stedet kunne det ses, hvordan elever blev evakueret fra skolen. Nogle af dem gik med deres arme hævet over hovedet. Andre elever fik besked på at blive i klasselokalerne.

- Marysville Pilchuck High School er i øjeblikket lukket ned på grund af en nødsituation. Politi og redningstjenester er rykket ud. Marysville skoledistrikt fortsætter med at være lukket ved Pilchuck indtil ordensmagten giver nærmere besked, skriver gymnasiet på dets hjemmeside.

En lokal tv-station sender live fra stedet. Se med her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: