Annonce:
Annonce:

Taxatalsmand: Vold er en del af vores hverdag

Der er sket en stigning i overfald og røverier mod taxichauffører over de seneste år. Forklaringen er blandt andet, at chaufførerne sammenlignet med kiosker og tankstationer er lette ofre for kriminelle

Politifolk er her ved at sikre spor fra gerningsstedet (Foto: Kenneth Meyer).
Politifolk er her ved at sikre spor fra gerningsstedet (Foto: Kenneth Meyer).
Annonce:
Følg Krimi

Det tragiske overfald på en taxa-chauffør i Brønshøj natten til i går hører desværre ikke til sjældenhederne. De seneste år har netop den faggruppe mærket en stigning i voldelige overfald, fortæller Jens Laursen, talsmand for Taxachaufførernes Landsklub under 3F.

- Vi har mærket en stigning i volden her på det sidste. Det giver en øget utryghed. Især når sådan noget som det her sker. Tænk at gå på arbejde hver dag med en voldstrussel hængende over hovedet, siger Jens Laursen.

'Jeg talte med voldsmand før overfald'

Talsmanden for taxichaufførerne fortæller, at den rapporterede stigning i vold er et udtryk for den øgede sikkerhed og de færre kontanter i banker, tankstationer og døgnkiosker. Det har ifølge Jens Lauersen betydet, at de kriminelle har rettet blikket mod taxachaufførerne:

Annonce:

- Hvis man skal lave hurtige kontanter på en dum måde, hvor kan man så lettest gøre det henne. Tankstationerne og døgnkioskerne har ikke nogle penge, og så er der taxierne tilbage.

Antallet af vold og røverier mod chaufførerne faldt ellers for nogle år tilbage.

- I forbindelse med vi fik kameraovervågningen indført i taxaerne, der havde vi et ret drastisk fald i røverier og overfald. Det skete omkring 2009. Men vi kan se, at der de seneste år har været en stigning igen.

Taxaselskab: Forfærdeligt for vores chauffør

Ekstra Bladet kan konstatere, at det tilsyneladende ikke er unormalt for taxichaufførerne at blive udsat for vold og røverier. Ved en tilfældig rundspørge omkring hovedbanegården i København mødte avisen udsendte flere chauffører, der var blevet udsat for vold og trusler.

Annonce:

Den hårde hverdag for taxachaufførerne er ikke kun et københavner fænomen - det sker i hele landet, fortæller talsmanden for Taxachaufførernes Landsklub. I løbet af sine 12 år som taxachauffør har han også selv oplevet at blive truet med en pistol.

- Det er hårdt at køre hyrevogn. Jeg har også selv oplevet at få stukket en pistol i hovedet. Det var en ældre mand, 55 år, som var høflig og sad og snakkede. Så siger han lige pludselig ‘hvad vil du gøre, hvis jeg peger den her på dig’, og så viser han mig en pistol, siger Jens Lauersen og fortsætter:

- Jeg blev så paf, at jeg sagde ‘at den synes jeg, du skal pakke væk, ellers får du en på panden’, og så pakkede han den så væk. Bagefter blev jeg helt chokeret og græd.

Taxachauffør i livsfare efter kunde-tæsk - politiet søger vidner

Jens Lauersen tror, det er svært at øge sikkerheden i taxierne yderligere. Han tror, de tiltagende overfald og røverier skal nedbringes gennem oplysningskampagner og et generelt øget fokus fra myndighedernes side.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: