Annonce:
Annonce:

Indbrudsbande fik 17 års fængsel: Sendte pakker med tyvegods til Chile

Seks chilenere, der rejste til Danmark for at begå indbrud, har fået hårde domme

Chilenerne begik 51 indbrud på halvanden måned. Nu er banden idømt over 17 års fængsel. (Foto: Anders Brohus/polfoto)
Chilenerne begik 51 indbrud på halvanden måned. Nu er banden idømt over 17 års fængsel. (Foto: Anders Brohus/polfoto)
Annonce:
Følg Krimi

På knapt halvanden måned begik seks professionelle chilenske indbrudstyve 51 indbrud i villaer i Storkøbenhavn, og det har nu kostet banden godt 17 års fængsel.

En postkvittering fundet i en stjålen bil førte politiet til bandens tilholdssted i en lejlighed på Borgmester Christiansens Gade i Københavns SV-kvarter, hvor politiet fandt et par hundrede tyvekoster fra indbruddene.

Banden rådede over seks flugtbiler, der var stjålet i forbindelse med indbruddene, og i bilerne blev også fundet tyvekoster samt dna-spor fra flere af tyvene.

Retten i Lyngby har idømt se seks chilenere, der stort set nægtede sig skyldige, tilsammen 17 år og fire måneders fængsel. De er alle udvist, og har taget betænkningstid med hensyn til anke.

Postpakker med tyvekoster

Chilenerne sendte tyvekoster hjem til Chile i postpakker, og det lykkedes Post Danmark at stoppe fire pakker fulde af tyvegods.

Annonce:

Den 24-årige Gabriel Alejandro Ferreira Alarcon blev idømt tre et halvt års fængsel for 51 indbrud.

Den 21-årige Antonio De Jesus Ceballos Manqui fik to år og otte måneders fængsel for 29 indbrud.

Den 23-årige Luis Esteban Zamora Candia fik et år og seks måneders fængsel for syv indbrud begået på de kun to dage, han nåede at være i Danmark.

Den 21-årige Diego Felipe Miranda Milla blev idømt to år og otte måneders fængsel for 16 indbrud.

Den 24-årige Peter Bianco Ballesteros Tapia blev idømt tre et halvt års fængsel  for 50 indbrud.

Og den 23-årige Christian Belisario Venegas Vidal fik også tre et halvt års fængsel for 46 indbrud.

Evy sparkede indbrudstyv omkuld

Det var et indbrud i en villa på Grumstrupvej i Hellerup den 31. januar kl. 19.02, der fik sagen til at rulle.

Annonce:

Indbrudstyvene stjal familiens to biler, og politiet fik sat efter den ene flugtbil. Jagten gik ad Bernstorffsvej, hvor den ene bil påkørte en taxa og to mænd flygtede til fods, mens den anden bil blev smidt på Christiansholmsvej, hvor Diego Milla forsøgte at stikke af til fods, men blev løbet op af politiet.

- De står derhenne

Foruden tyvekoster fra fire indbrud fandt politiet i den stjålne bil en postkvittering på et postpakke. Politiet opsøgte flere posthuse, hvor personalet kunne fortælle, at en gruppe chilenere sendte store pakker hjem til Chile.

- De står lige derhenne, fortalte en medarbejder på et posthus og udpegede tre chilenere, som derefter blev skygget af politiet til lejligheden på Borgmester Christiansens Gade, hvor politiet anholdt de fem kumpaner til Diego Milla. Det skete den 12. februar.

Nedlagt af 26-årig kvinde

Den ene af de anholdte stak af fra politiet.  Men han løb han forbi den 26-årige Evy Olsen på Mozarts Plads, der nærmest som en refleks sparkede ham i maven, da hun hørte en civil betjent råbe 'STOP'.

Sparket fra den spinkle kvinde nedlagde øjeblikkeligt chileneren og flugten var slut.

Annonce:

Evy Olsen slap dog ikke helt uskadt fra aktionen: - Jeg snurrede rundt som i en piruette og satte mig på røven, så jeg fik et blåt mærke på den ene balle og en hudafskrabning på det ene skinneben, fortalte Evy Olsen dengang til Ekstra Bladet.

Fire stjålne biler holdt parkeret tæt på lejligheden, en femte flugtbil holdt længere væk. I bilerne var også tyvekoster og dna-spor, der bandt chilenerne til de stjålne biler og indbruddene.

Indbrudstyve sendte tyvekoster hjem til Chile

Chilerne kommer alle fra hovedstaden Santiago, men dansk politi ved næsten intet om deres baggrund eller hvorfor de kom til Danmark for at begå organiserede indbrud.

Men chilenere regnes sammen med østeuropæiske bander for de mest 'flittige' tilrejsende kriminelle i Europa. Dansk politi har tidligere afsløret flere chilenske indbruds- og røverbander, der også har stået bag voldsomme røverier i juvelérbutikker.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: