Annonce:
Annonce:

Advarsel til dansk politi: I kan være mål for terrorister

Rigspolitiet advarer landets betjente og soldater om, at de kan være mål for terrorister

Annonce:
Følg Krimi

I en skrivelse til landets betjente oplyser Rigspolitiet, at de seneste terrorangreb mod politi og militær i USA, Canada og Storbritannien også kan forekomme i Danmark.

Det skriver DR.dk.

- På baggrund af de seneste angreb, hvor uniformerede polititjenestemænd har været udsat for uprovokerede og tilfældige angreb fra civilpersoner, opfordrer Rigspolitiet nu politikredsene til at henlede personalet på disse forhold, står der ifølge DR blandt andet i brevet.

Efterretningstjenesten henviser til, at Danmarks deltagelse i internationale koalitioner mod Islamisk Stat og Danmarks engagement generelt ikke udelukker, at danske politifolk kan komme i samme situationer som i udlandet. Situationer hvor tjenestefolkene er blevet angrebet.

Læst højt efter angreb i Canada
Brevet til betjentene blev ifølge DR læst højt for to uger siden - umiddelbart efter det seneste angreb på soldater i Canada.

Annonce:

Samme brev er sendt ud til landets soldater, hvor afsenderen var Værnsfælles Forsvarskommando. De opfordrer til, at soldaterne skal passe ekstra på og holde øje med mistænkelig adfærd.

Ifølge DR Nyheder står der i brevene, at Forsvarets Efterretningstjeneste og Rigspolitiet mener, at den generelle trussel mod Danmark ikke er steget, men stadig ligger på 'alvorlig' på landsplan.

Minder om Norge
Terrorforskeren Magnus Ranstorp fortæller til DR, at truslen mod Danmark er meget lig den, der er i Norge.

- Både Norge og Danmark deltager aktivt i koalitionen mod Islamisk Stat, så trusselsbilledet er det samme mod de to lande. Og efter de terrorangreb vi har set på militær og politi i Canada, USA og England, må vi sige, at der er en reel risiko for angreb, siger terrorforskeren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: