Annonce:
Annonce:

Veninde advarede Karin: Han slår dig ihjel

Karin Barfods nære veninde advarede hende mod den 45-årige mand, der nu er tiltalt for at have myrdet hende med fugeskum i halsen

Maiken Jakobsen, nær veninde med den dræbte Karin Barfod siden teenage-årene, forsøgte at advare Karin mod hendes nye ven. Privatfoto: Anni Gram
Maiken Jakobsen, nær veninde med den dræbte Karin Barfod siden teenage-årene, forsøgte at advare Karin mod hendes nye ven. Privatfoto: Anni Gram
Annonce:
Følg Krimi

- Slå op med ham. Men gør det i telefonen. Du må ikke mødes med ham.

Maiken Jakobsen, 45, forsøgte at advare sin nære veninde Karin Barfod, 45, mod den mand, som nu er tiltalt for at have bundet hende med strips i sin campingvogn i Roskilde og presset fugeskum ned i hendes hals, så hun blev kvalt.

Karin Barfod og Maiken Jakobsen havde været veninder siden de var 14, og Karin Barfod havde været på lang weekend hos Maiken i Jylland og hun tog hjem til Ballerup samme dag, som hun blev dræbt, tirsdag den 22. oktober sidste år.

Troede ikke han var farlig

Maiken Jakobsen tror, at Karin frivilligt tog med den 45-årige S. til hans campingvogn om aftenen og måske har valgt at slå op med S. ansigt til ansigt i campingvognen. Karin havde kun set S. to gange før den aften, og den ene gang havde de dyrket sex i hans campingvogn.

Annonce:

- Karin troede ikke, at han var farlig. Jeg spurgte hende: - Hvad vil du gøre, hvis han slår dig ihjel, men hun trak bare på skuldrene. Karin var meget naiv og troede på det bedste i alle mennesker. Hun har ikke kunnet forestille sig, at S. ville gøre hende ondt, siger Maiken Jakobsen.

Sådan blev Karin dræbt: Fik presset fugeskum ned i halsen

Men Maiken Jakobsen var meget utryg ved S., fordi han havde fortalt Karin, at han havde psykiske problemer og ikke tog sin medicin. Han kunne finde på at slå ud efter Karin med knytnæve, når hun lavede sjov med ham, dog uden at ramme hende.

- Det var som om, han kunne vende fuldkommen rundt. Jeg opfordrede Karin til at fortælle ham, at det var forbi. Hun skulle gøre det over telefonen og ikke mødes med ham, men Karin ville sige det ansigt til ansigt, fortæller Maiken Jakobsen.

Hun var ensom

- Karin ville bare elskes. Hun var ensom og savnede en kæreste, efter at hun og manden gik fra hinanden, siger Maiken Jakobsen.

For 15 år siden var Karin og S. kærester i en måneds tid, men så slog han op.

Annonce:

Cirka halvanden måned før drabet mødte Karin igen S. tilfældigt i Ballerup Centret, hvor S. gik sammen med sin ene søn. Han spurgte, om Karin ikke gav kaffe en dag og de udvekslede telefonnumre.

- Først gang drak de bare kaffe sammen. Anden gang havde de sex i hans campingvogn og tredje gang slog han hende ihjel, fortæller Maiken Jakobsen.

Hun afviser pure den drab-tiltaltes forsvar om, at Karin døde ved et uheld under en sexleg, hvor hun var bundet og han tog fejl af en dåse fugeskum og flødeskum, så Karin blev kvalt. Han nægter manddrab, men erkender uagtsomt manddrab.

'Løgn om sexleg'

- Det er løgn. Karin var slet ikke til den slags sex. Vi kendte hinanden så godt, så det ville jeg have vidst. Jeg tror, han planlagde drabet, fordi Karin så småt var begyndt at date en anden, siger Maiken Jakobsen. Og så har han måske haft nogle ekstreme seksuelle fantasier, siger Maiken Jakobsen.

Veninden forstår slet ikke, hvor Karin skulle have sex med S. i campingvognen på en øde plads i Roskilde, når hun havde sin egen lejlighed, hvor det kunne finde sted.

Annonce:

Karin blev myrdet med fugeskum

Karin Barfod besøgte veninden Maiken i Jylland to gange om året og omvendt. Og så snakkede de ofte i telefon.

I weekenden før drabet snakkede de to veninder om S. og de forsøgte at finde flere oplysninger om ham på Facebook og hans adresse. Men Karin havde kun hans telefonnummer, og de fandt ikke ud af mere om manden. Karin vidste kun, at han nok boede i Roskilde, hvor han havde sin campingvogn.

Maiken Jakobsen fattede mistanke om, at der var noget helt galt, da Karin ikke tog telefonen. Det gjorde hun altid, når Maiken ringede.

Vil se drabsmanden i øjnene

Maiken Jakobsen ringede til en en fælles veninde Gitte W., der bor i samme ejendom som Karin, og da hun låste sig ind, var lejligheden fyldt med røg, fordi drabsmanden havde forsøgt at brænde lejligheden af, efter at han havde transporteret liget fra campingvognen til en container i Ølstykke.

Annonce:

- Jeg vidste med det samme, at S. havde slået Karin ihjel. Det ringede jeg og fortalte til politiet, fortæller Maiken Jakobsen.

S. blev anholdt to dage efter Karin Barfods forsvinden og varetægtsfængslet den 25. oktober sigtet for drab, selvom politiet på det tidspunkt ikke havde fundet hendes lig. Det skete dog samme aften, da politiet fandt den container, som S. havde købt brugt og stillet på en oplagsplads i Ølstykke.

Maiken Jakobsen vil prøve at følge retssagen i Roskilde senere på måneden.

- Jeg vil rigtigt gerne møde den mand, der slog Karin ihjel, og se ham i øjnene. Han skal fortælle mig sandheden og ikke de løgnehistorier, han spreder om Karin, siger veninden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: