Anklager: Yahya Hassan skal i fængsel for vold

Digteren Yahya Hassan nægter sig skyldig i anklage om at uddele to knytnæveslag foran grillbar i Aarhus

Følg Krimi

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi forlanger nu, at digteren Yahya Hassan skal i fængsel for vold. Det fremgår af et anklageskrift, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Anklagemyndigheden har tiltalt digteren efter straffelovens milde voldsparagraf for at have givet en ung mand to knytnæveslag i ansigtet.

Den angivelige voldsepisode foregik tilbage i februar i den centrale del af Aarhus foran grillbaren Ali Baba i Vestergade.

Ifølge Yahya Hassans advokat, Claus Bonnez, er der dog ikke hold i anklagerne mod digteren.

- Min klient nægter sig skyldig, siger Claus Bonnez uden at ville komme nærmere ind på, hvordan Yahya Hassan forholder sig til sagen.

Yahya Hassan blev landskendt i efteråret 2013, da han udgav sin digtsamling 'Yahya Hassan', som blandt andet rettede kritik mod indvandrermiljøet.

Digtsamlingen satte rekord som den mest sælgende af slagsen, da den under julehandlen sidste år rundede 100.000 solgte eksemplarer og dermed overhalede Vita Andersens 'Tryghedsnarkomaner'.

Når Yahya Hassan har optrådt ved digtoplæsninger har det været under massiv politibeskyttelse på grund af frygt for voldelige overfald på digteren.

Netop sådan et overfald fandt sted i november 2013. Dog ikke i forbindelse med en oplæsning, men på Københavns Hovedbanegård.

Overfaldsmanden viste sig at være en ung mand, der tidligere er dømt for at planlægge terror. Han blev efterfølgende idømt fem måneders fængsel for overfaldet.

Den unge mand, som Yahya Hassan ifølge anklageskriftet har slået, har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, at han brækkede en kindtand og fik et blåt øje på grund af slagene.

Manden har også fortalt til avisen, at Hassans livvagter fra PET kastede sig over ham, selv om han - ifølge sin egen forklaring - er offer i sagen.

Retssagen mod Yahya Hassan skulle efter planen have været behandlet ved Retten i Aarhus i begyndelsen af november, men den er blevet udsat, og der er endnu ikke fastsat en ny dato.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt