Annonce:
Annonce:

Sag mod sexanklaget dansker: Naivt håb om at sag droppes

Retsmøde i dag: Tavs og hemmelig anklager i sagen om den sex-sigtede Malthe Thomsen i New York

Annonce:
Følg Krimi

CRIMINAL COURT, NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Tiden er ved at rinde ud for anklagemyndigheden i New York i sagen mod den 23-årige, pædagogstuderende Malthe Thomsen, der er sigtet for sexkrænkelser af op mod 13 børnehavebørn.

Danskere har siden juni i bogstaveligste forstand været stavnsbundet til Manhattan, hvor han arbejdede som pædagog i en international børnehave i Midtown, da en kollega anmeldte ham for sexkrænkelser mod adskillige børn.

Sagen synes dog støt at have smuldret for anklagemyndigheden, som ifølge danskerens forsvarer Jane Fisher-Byrialsen har bygget sagen på en falsk tilståelse.

I første omgang har kun 1 ud af 13 børn givet indikationer på, at sexanklagerne kunne være sande.

Annonce:

Hovedvidnet, en nu fyret kollega, har været gået under jorden, og ved seneste retsmøde valgte anklagemyndigheden at ophæve kravet om, at den unge dansker skulle gå med fodlænke og være underlagt et zoneforbud.

Sexanklaget dansker: Nu får Malthe fodlænken af  
Nyt retsmøde mod sexanklaget dansker: Det er som at få boret hul i tænderne

Tavs og hemmelighedsfuld anklager
Af samme årsag har Thomsens forsvarer set frem til dagens retsmøde, hvor det i bedste fald kunne ende med en frafaldelse af sagen. Men så sent som onsdag aften endte kommunikationen mellem de to parter - forsvareren og anklagemyndigheden - i hårdknude.

- Vi plejer altid at vide, hvad der skal ske forud for retsmøderne, men nu nægter de at tale med os. Så reelt set ved vi ikke, hvilke intentioner de har med mødet, oplyser Jane Fisher-Byrialsen til Ekstra Bladet.

Hun skitserer derfor tre muligheder for, hvad dagens retsmøde kan ende med. Et retsmøde, der i øvrigt kun ligger  ca. en måned fra den endelige deadline, hvor en beslutning om en reel tiltale skal være taget.

Annonce:

Her genforenes dansker med sine forældre

Kan forlade retten som fri mand
- Jeg har ikke oplevet det før, men de påstår, at de ikke kan udtale sig. Så enten kan de bede om mere tid i tilfælde, at de ikke har eventuelle vidner til rådighed. De kan ende med at stille sagen for en Grand Jury, som skal afgøre tiltalespørgsmålet. Og endelig kan de vælge at frafalde sagen, udtaler forsvareren.

Den unge dansker har siden afhøringen, hvor forsvareren hævder han blev lokket til en falsk tilståelse, nægtet gramseriet.

- Nej... Tanken i sig selv er frastødende, han han tidligere udtalt sig om anklagerne til Ekstra Bladet, hvor han kaldte sigtelsen 'absurd' og 'grotesk'.

Skulle anklagemyndigheden vælge at frafalde sagen ved dagens retsmøde, kan den unge dansker dog forlade retten som en fri mand med det samme.

’Brandmand’ i kjole og høje hæle

Beviser svinder mod Malthe

Annonce:

Naivt håb om frafaldelse af sagen
Malthe Thomsen fyldte i sidste måned 23 år - men må fortsat ikke forlade landet, så længe sagen undersøges.

Hårdknuden i kommunikationen, blot aftenen før retsmødet, tog hårdt på Malthe Thomsen og hans familie, som dog ikke ønskede at udtale sig forud for retsmødet.

- De har det jo dårligt i forvejen, så det er meget nervepirrende ikke at vide, hvad der skal ske, om de har noget i ærmet. Det er psykisk tortur for dem, siger Jane Fisher-Byrialsen og fortsætter:

- Jeg har et naivt håb om, at de vil lade sagen frafalde, men de har ret til at fortsætte til den 26. december.

Retsmødet, der skulle være startet kl. 10 lokal tid, blev desuden - også onsdag aften - flyttet til sen eftermiddag.

Ekstra Bladet følger sagen fra retten i  New York.

Mareridtet dag for dag

27. juni: Malthe Thomsen anholdes i New York og fængsles siden på fangeøen Rikers Island, sigtet for overgreb på en stribe børn i en institution.

4. juli: Danskeren hænges ud som sex-monster for forsiden af Daily News, en af New Yorks største avisen. Det medfører trusler i fængslet.

 

9. juli: En dommer løslader Malthe Thomsen mod kaution, men først efter timers usikkerhed kommer han fri af fængslet. Danskeren skal bære fodlænke, må ikke forlade New York og er underkastet såkaldt zoneforbud.

23. juli: Zoneforbuddet lempes, men den unge studerende lever stadig i uvished under strenge restiktioner.

14. august: Nyt retsmøde i sagen.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: