Annonce:
Annonce:

Jubel i retten: Sexkrænker-sag mod danske Malthe droppet

Usikkerhed før retsmøde endte i jubel - danskeren er nu en fri mand og kan rejse hjem torsdag aften

Se hele interviewet med Malthe her
Annonce:
Følg Krimi

CRIMINAL COURT, NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Knap fem måneder har Malthe Thomsen siddet sigtet for sexkrænkelser mod 13 børn i en børnehave i New York.

I dag - under endnu et retsmøde i sagen - stod det klart, at ventetiden, usikkerheden og ikke mindst sigtelserne om at have gramset på de børn, han passede på, endelig var slut.

Den amerikanske anklager måtte i retten erkende, at hun ikke har nogen beviser mod danskeren, og det betyder, at Malthe Thomsen kan tage hjem til Danmark, så snart han får udleveret sit pas.

Nyheden om frifindelsen udløste stor men stille jubel og glæde hos Malthe Thomsen og hans to mødre, der begge var mødt op i retten. Så snart anklager Rachel Ferrari offentliggjorde, at hun frafaldt sagen, begyndte tårerne at trille lettet ned over den 23-åriges ansigt.

Annonce:

Malthe Thomsens forsvarer Jane Fisher-Byrialsen var også meget lettet

Stor forvirring op til retsmøde
Forud for retsmødet herskede ellers en del forvirring og ikke mindst usikkerhed om, hvad der ville ske. Det stod klart så sent som onsdag aften, hvor forsvarer Jane Fisher-Byrialsen ikke kunne få oplyst, hvad der skulle foregå på retsmødet fra anklageren.

Sag mod sexanklaget dansker: Naivt håb om at sag droppes

Op til retsmødet, der var præget af stort presseopbud, virkede Malthe Thomsen da også meget nervøs ved situationen, da Ekstra Bladet mødte ham og familien på forsvarerens kontor lige inden afgang mod Kriminalretten på Manhattan.

Med til retsmødet, der var præget af den nervøse stemning, var udover begge hans mødre også mødt en repræsentant fra det danske generalkonsulat op for at bakke op om danskeren.

Annonce:

I princippet havde anklagemyndigheden helt til 26. december før den endelige afgørelse om en reel tiltale skulle falde. 

Sagen mod Malthe Thomsen startede i slutningen af maj, da en kollega først gik til skolen og siden til politiet med anklager om, at han havde sexkrænket op mod 15 børn i skolens børnehave.

Siden den 27. juni har den nu 23-årige dansker, der har nægtet sig skyldig, været sigtet, været fængslet, har haft fodlænke og zoneforbud - som igen er blevet fjernet - mens han har ventet på en afgørelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: