Annonce:
Annonce:

Hundefører sov i timen da mand løb ind i Det Hvide Hus

En rapport afslører flere brist hos Secret Service, da bevæbnet mand hoppede over hegn til Obamas embedsbolig

Annonce:
Følg Krimi

Secret Service sov gevaldigt i timen, da det i september lykkedes for en 42-årig bevæbnet mand at springe over hegnet til Det Hvide Hus i Washington, løbe over plænen og nå helt ind selve præsidentboligen.

Det afslører en intern rapport om forløbet udarbejdet af Homeland Security Department, der har det overordnede ansvar for sikkerheden i USA, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Omar Gonzalez, som manden hedder, sprang i første omgang over det to meter høje hegn et sted, hvor der i modsætning til resten af hegnet ikke var noget spidst metalornament.

Hernæst forhindrede et byggeprojekt langs hegnet de mange Secret Service-agenter på grunden i at se den ubudne gæst, før det var for sent.

Annonce:

Og sidst, men ikke mindst, var en hundefører travlt optaget af et privat telefonopkald og havde ikke sin øresnegl i øret, hvilket kan have være medvirkende til, at Omar Gonzalez - en tidligere soldat i Irak - nåede hele vejen over plænen med en kniv i hånden uden at blive stoppet.

Ifølge rapporten havde "hunden ikke nok tid til at indhente" den ubudne gæst, efter at den telefontalende agent omsider opdagede, hvad der var sket.

- Denne rapport indikerer, at Secret Services reaktion ved Det Hvide Hus blev betydeligt hæmmet på grund af alvorlige kommunikationssvigt, forvirring omkring operationelle rutiner og mangler i personalets træning, står der ifølge Reuters i rapporten.

Efter episoden er det kommet frem, at Gonzalez havde 800 patroner, to økser og en machete i sin bil parkeret nær præsidentboligen, og at han i juli blev anholdt med en snigskytteriffel og et kort, hvorpå Det Hvide Hus var markeret.

Han blev også stoppet, men ikke anholdt, da han i august gik forbi palæet med en økse.

Julia Pierson, chefen for Secret Service, trådte i oktober tilbage på grund af sagen og flere andre svigt hos Secret Service.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: