Annonce:
Annonce:

Fortiden indhenter Irans tidligere statsanklager

En af den forhenværende præsident Ahmadinejads fortrolige straffes for mystiske dødsfald

Annonce:
Følg Krimi

Flere uopklarede dødsfald blandt fængselsindsatte får nu konsekvenser for Irans tidligere statsanklager Saeed Mortazavi.

En domstol i hovedstaden Teheran har frataget Mortazavi retten til at arbejde som advokat resten af sit liv. Han er også blevet forbudt ansættelse i et statsligt job de næste fem år, oplyser iranske medier søndag.

Saeed Mortazavi var en af den tidligere iranske præsident Mahmoud Ahmadinejads nærmeste fortrolige. Og det er hændelser under Ahmadinejads lederskab, der nu tilsyneladende får den tidligere statsanklagers karriere til at smuldre.

Tre demonstranter, der i 2009 var blevet fængslet for at protestere mod valgsvindel i forbindelse med Ahmadinejads genvalg som præsident, døde under mystiske omstændigheder i et fængsel i Teheran. Mortazavi var på det tidspunkt statsanklager, men dødsfaldene er aldrig blevet opklaret.

Saeed Mortazavi sørgede også for, at oppositionsfolk blev retsforfulgt. Han forbød og lukkede desuden adskillige aviser, der støttede reformer af Irans politiske system.

Mortazavi er yderligere sat i forbindelse med den iransk-canadiske fotojournalist Zarah Kazemis dødsfald i 2003. Kazemi døde af en hjerneblødning, efter at hun var blevet ramt i hovedet under et forhør, som Mortazavi angiveligt ledte. Kazemi blev anholdt, fordi hun havde fotograferet et fængsel i Teheran udefra.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: