LIGE NU: Skyderi i København

For anden aften i træk er der blevet affyret skud i København

LIGE NU: Skyderi i København

Politiet er massivt til stede i Ragnhildgade efter flere skud. (Video: Byrd)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

For anden aften i træk er der blevet affyret skud i København.

Lige nu er politiet massivt til stede i området omkring Ragnhildsgade og Haraldsgade, hvor der er blevet affyret skud kort før klokken 20.

- Der er blevet skudt derude. Vi er derude. Vi efterforsker. Det er alt, jeg kan sige nu, siger Henrik Stormer, der er vagtchef ved Københavns Politi.

Politiet fik anmeldelsen klokken 19.48.

Flere borgere har hørt skyderiet og henvendt sig til Ekstra Bladet.

- Jeg gik en tur ved Lersø Parkalle og hørte skuddene klokken lidt i 20. Der blev skudt to gange kort efter hinanden, og så lød der flere skud bagefter, siger et vidne, som har henvendt sig til Ekstra Bladet.

- Det lød som om, at der først blev skudt 5-6 gange med pistol og bagefter lød en salve med automatvåben, siger vidnet videre.

LIGE NU: Skyderi i København

Her ankommer ambulance fra Ragnhildgade til Bispebjerg Hospital. (Video: Kenneth Meyer)

Politiet er massivt til stede, efter at der onsdag aften er blevet affyret skud i Ragnhildsgade på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro. Foto: Kenneth Meyer
Politiet er massivt til stede, efter at der onsdag aften er blevet affyret skud i Ragnhildsgade på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro. Foto: Kenneth Meyer
 

Vidnet har også bemærket en lille mørkeblå bil køre over for rødt lys i fuld fart ved Lersø Parkallé cirka fem minutter senere.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra politiet til vidnets observationer.

Det er også uklart, om nogen skulle være blevet ramt af skuddene.

- Det kan jeg hverken be- eller afkræfte, lyder det over telefonen fra den centrale efterforskningsleder, som er til stede på Nørrebro.

Ekstra Bladet er til stede ved Bispebjerg Hospital, hvor svært bevæbnet politi bevogter indgangen til akutmodtagelsen. Motorcykelbetjente er klokken 20.30 i færd med at tage opstilling til eskortekørsel - formentlig i retning mod Rigshospitalet.

Ekstra Bladet er også til stede ved gerningsstedet. Her fortæller Ekstra Bladets mand, at politiet har fundet patronhylstre fra et automatvåben på hjørnet af Ragnhildsgade og Haraldsgade.

Visitationszoner

Kort før klokken 21:00 sendte Københavns Politi en pressemeddelelse ud, om at der nu oprettes visitationszone i et større område på Nørrebro. Det omfatter følgende gader:

Nørrebrogade – Fælledvej – Nørre Alle – Universitetsparken – Lersø Parkallé – Rovsingsgade – Tagensvej – Tuborgvej – Tomsgårdsvej – Frederikssundsvej – Nørrebrogade.

Baggrunden for visitationszonen er, at politiet vurderer, at der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger dels omkring indre Nørrebro og Københavns nordvestkvarter, dels i Hundige.

Mand såret
Tirsdag aften blev der klokken 21.25 affyret skud ad to omgange mod en VW Polo på Herlev Hovedgade i Herlev. Ingen kom til skade ved den episode.

Godt en time senere blev en mand såret af skud i begge arme på Lygten på grænsen mellem Nørrebro og Københavns Nordvestkvarter.

Ud på natten blev en sort Audi fundet udbrændt ved Haslev. Der har været spekuleret i, at gerningsmanden til skudsagen fra Herlev kørte i netop denne bil.

Det er politiets teknikere ved at undersøge.

Både Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi fortalte tidligere onsdag til Ritzau, at en række skyderier i hovedstadsområdet i den senere tid, skyldes spændinger i bandemiljøet.

Teorien er, at skyderierne udspringer af en intern konflikt i en bande.

- Vi ved, at der er nogle uoverensstemmelser i en gruppering, fortalte politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi.

Han ønskede ikke at løfte sløret for, hvilken gruppering der er tale om. Men ifølge Ritzaus oplysninger er det en konflikt mellem personer med tilknytning til Mjølnerparken på Nørrebro.

Ligesom Københavns Politi er Københavns Vestegns Politis teori, at der er tale om en intern uoverensstemmelse i en bandegruppering.

Om der er tale om samme konflikt, vil politiet ikke kommentere.

- Det kan jeg ikke udtale mig om. Men jeg kan sige, at vi har et tæt samarbejde med de øvrige kredse. Især når skudepisoderne sker med så kort tids mellemrum, sagde politiinspektør Mikael Wern fra Københavns Vestegns Politi tidligere onsdag.

Torben Svarrer fra Københavns Politi kom med samme melding:

- Vi har en jo en tæt dialog med blandt andet politiet på Vestegnen. Vi er ikke der, at vi med sikkerhed kan sige, at der er en sammenhæng. Men lige nu kan vi ikke afvise noget.

Ekstra Bladet følger sagen.

Opdateres...