Atter sag om byggesjusk ved prestigebyggeri

Tagpap må pilles af igen efter fejl med drænrør på taget af Niels Bohr bygningen

Det er Bygningsstyrelsen, der står for byggeriet af Niels Bohr Bygningen, der ligger ud til Jagtvej på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro.
Foto: Bygningsstyrelsen
Det er Bygningsstyrelsen, der står for byggeriet af Niels Bohr Bygningen, der ligger ud til Jagtvej på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro. Foto: Bygningsstyrelsen
Følg Krimi

Ved du noget om sagen, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Det har tidligere været fremme, hvordan projektet med det statslige prestigebyggeri, Niels Bohr bygningen ved Københavns Universitet, har overskredet budgettet med mindst 160 millioner kroner.

Og Ekstra Bladet kan nu beskrive, hvordan byggeriet atter er ramt af en sag om fejl og byggesjusk.

Her skal tagpappet - og der er tale om rigtigt meget - skal pilles af igen fordi, drænrør, der skal sørge at trække regnvand væk, er lagt forkert, erfarer Ekstra Bladet.

Konkret er de omtalte drænrør lagt med forkert afstand, forlyder det.

Hos Bygningsstyrelsen, der står for byggeriet, vil man ikke kommentere Ekstra Bladets oplysninger, det skriver Peter Eg Pedersen, Kommunikations- og pressemedarbejder, i en mail til Ekstra Bladet.

Problemer ved byggeriet har tidligere været beskrevet af både Ekstra Bladet og andre medier.

Statsligt byggeri i pengeproblemer: Budget overskredet med MANGE millioner

Oprindeligt er byggeriet budgetteret til 1.6 milliarder kroner. Men foreløbigt forventes byggeriet at blive mindst 160 millioner kroner dyrere - det skriver Ingeniøren.

Tidligere i år valgte Bygningsstyrelsen at fyre det spanske VVS og ventilationsfirma, Inabensa,hvilket ifølge Ekstra Bladets oplysninger har medført, at store dele af blandt andet ventilationsudstyret skal udskiftes.

I følge uniavisen skyldtes fyringen af det spanske firma 'store forsinkelser i fremdriften af Inabensa Danmarks arbejder samt væsentligt svigt i kvaliteten.'

Derudover har der været svamp i kælderen, fordi man begyndte at opsætte gipsplader før der var lagt tag på bygningen. Og da det så begyndte at regne, trængte vandet ned i kælderen og forårsagede de omtalte fugtskader - det har Ekstra Bladet beskrevet.

Fakta om Niels Bohr Bygningen

Når det engang står færdigt, er det planen, at Niels Bohr Bygningen skal huse forskning i forbindelse med de fysiske, kemiske, datalogiske, matematiske og naturfagsdidaktiske fag på Københavns Universitet-

'Nybyggeriet er for hele Danmark en fremtidssikret investering i viden til gavn for vores konkurrenceevne, økonomiske vækst og samfundets udvikling', skriver Københavns Universitet på deres hjemmeside.

Her skal der været plads til:

3.000-4.000 studerende

800 undervisningsaktive forskere

260 ph.d.-studerende

200 tekniske og administrative medarbejdere

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter