Audi kørte 178 km/t på landevej: - Det er fuldstændigt vanvittigt

En bilist kan se frem til en frakendelse af kørekortet og en anseelig bøde, efter vedkommende tirsdag aften kørte mere end dobbelt så stærkt som tilladt på en landevej ved Vejen

POLITIFOTO
POLITIFOTO

Føreren af en sort Audi havde lige lovlig travlt tirsdag aften, da vedkommende kom kørende på Lunderskovvej i Vejen.

En af Sydjyllands Politis fotovogne kunne klokken 20.23 måle bilens hastighed til svimlende 178 kilometer i timen på landevejstrækningen, hvor hastighedsbegrænsningen ligger på 80 kilometer i timen.

Bilisten kørte dermed mere end dobbelt så stærkt som tilladt.

Det fik en undrende medarbejder hos Sydjyllands Politi til at oprette et tweet, hvor bilistens kørsel bliver kaldt 'fuldstændigt vanvittig.'

'Nej, nej, nej, hvor vanvittigt kan man køre på Lunderskovvej i Vejen. Først passerer man et skilt, der advarer om, at man kan møde en fotovogn, og så fræser man bare videre med 178 km i timen. Det er fuldstændigt vanvittigt, skriver medarbejderen på Twitter.

Vagtchefen hos Sydjyllands Politi, Ivan Gohr Jensen, havde ikke flere informationer om den hasarderede kørsel, da Ekstra Bladet fangede ham på en telefon tirsdag aften.

- Jeg ved ikke mere på nuværende tidspunkt. Fartmålingerne hører til vores ATK-afdeling, der ikke er kommet med yderligere informationer, forklarede han.

Frakendelse og tårnhøj bøde
Føreren af bilen kan nu se frem til en øjeblikkelig frakendelse af kørekortet, fordi vedkommendes fart oversteg 161 kilometer i timen i en 80-zone.

Dertil følger en bøde på 8500 kroner:

5000 kroner for at overskride fartgrænsen med 122 procent, 2500 kroner i såkaldt højhastighedstillæg og 1000 kroner for at køre mere end 30 procent for stærkt udenfor en motorvej. 

I løbet af dagens fartkontrol blev 41 bilister fanget i at køre for stærkt, og seks bilister fik et klip i kørekortet. Det oplyser Sydjyllands Politi på Twitter.

10 gymnasieelever i nød reddet i land

Kølle-bandes hærværk: Pizzeria skadet for over 100.000

Undersøgelse efter dødsbrand: Plejehjem overholdt ikke kravene