Australsk mor slipper for tiltale efter drab på otte børn

En nu 40-årig kvinde var sindssyg, da hun i december 2014 dræbte syv af sine børn og en niece i Cairns.

Det var et øjebliks sindssyge, der for knap to et halvt år siden fik en kvinde til at dræbe syv af sine børn og en niece i den australske by Cairns.

Derfor slipper den nu 40-årige kvinde for at blive tiltalt for drabene. Det har en dommer afgjort, skriver flere australske medier.

Blot timer forud for tragedien blev kvinden set gå rastløs rundt på gader nær sit hjem, skriver ABC News.

Da to døtre ikke kom hjem til aftalt tid lidt senere, udløste det en "psykotisk episode," lyder det i dommerens afgørelse.

- I hendes tankegang på det tidspunkt gjorde hun det, hun mente var bedst for børnene. Hun forsøgte at redde dem, udtaler dommer Jean Dalton.

Dommeren henviser til, at kvinden ikke kunne kontrollere eller forstå konsekvensen af sine handlinger. Årsagen var skizofreni, som hun ikke havde fået behandling for.

Fire drenge og fire piger blev dræbt. De var mellem 2 og 14 år.

Kvinden blev efter den uhyggelige episode selv indlagt på et hospital i Cairns. Hun havde stukket sig selv med en kniv 35 gange, men havde ikke livstruende skader.

Det var en 20-årig storebror, der fandt sine yngre søskende dræbt i huset, da han kom forbi til et julebesøg.

Familien i Cairns stammer fra den oprindelige såkaldte Torres Strait-befolkning i det nordøstlige Australien. Det er et af Australiens oprindelige folkefærd, der boede i området, før den hvide mand kom til kontinentet i slutningen af 1700-tallet.

Drabssagen rystede australierne, der blot få dage tidligere havde været vidner til et 16 timer langt gidseldrama i Sydney. Her mistede to gidsler livet i en chokoladecafé, mens gidseltageren blev dræbt af politiet.