Avis: Efterlyst terrorist fik hjælp til flugt

Terror-efterlyste Salah Abdeslam blev ifølge fransk avis hentet af to mænd i Paris. Begge mænd er nu anholdt

Den internationalt efterlyste Salah Abdeslam, 26, fik hjælp til at flygte efter det blodige angreb i Paris fredag aften. Det skriver den franske avis Liberation.

Ifølge avisen blev Salah Abdeslam hentet af to mænd i en grå Golf efter angrebet, hvor 129 mistede livet og flere end 300 blev såret.

Et overvågningskamera skal have filmet bilen med de to mænd, da den krydsede grænsen fra Belgien til Frankrig før angrebet.

Få timer efter angrebet - lørdag morgen klokken ni - blev bilen med Salah Abdeslam og de to mænd stoppet på vej tilbage over grænsen til Belgien. Abdeslam blev afhørt, men ikke anholdt, da han endnu ikke var efterlyst.

Bilen blev fundet lørdag i Bruxelles-forstaden Molenbeek, hvor myndighederne slog til mod en række adresser mandag.

Politiet er talstærkt til stede ved lejlighed i Molenbeek. (Foto: Jakob Jørgensen) Terror Ekstra Bladet i Belgien: Betjente bevogter bygning i terror-rede

De to mænd i bilen skal ifølge den franske avis være de samme, der blev anholdt under politiaktionen i Molenbeek.

De anholdte skal have forklaret politiet, at de hentede Salah Abdeslam i Paris på hans anmodning.

Politiet har jagtet Salah Abdeslam intenst og udsendte søndag en arrestordre på ham, hvor han blev beskrevet som meget farlig.

Salahs bror, Ibrahim Abdeslam, detonerede sit bombebælte ude foran det franske nationalstadion Stade de France, hvor en mand blev såret, og han selv dræbt.

Mohamed Abdeslam fortalte pressen, at han ikke noget som helst at gøre med terrorangrebeti Paris. (Foto: AP) Terror Bror til verdens mest eftersøgte: 'Jeg er ikke terrorist'

Mohamed Abdeslam, der er bror til begge mænd, blev søndag anholdt i Bruxelles som mistænkt i terrorsagen.

Politiet har dog ikke haft beviser til at få ham fængslet, og mandag blev han løsladt, efter han var blevet afhørt i flere timer af de belgiske myndigheder.

Han bedyrede sin uskyld over for pressen.

- Mine forældre er dybt chokerede over tragedien, siger Mohamed Abdeslam og tilføjer, at han er ekstremt berørt af angrebet.

Terror Efter terror: Belgien aflyser landskamp mod Spanien

Da Salah Abdeslam fortsat er på fri fod har det belgiske fodboldforbund besluttet at aflyse tirsdagens venskabskamp mellem Belgien og Spanien af sikkerhedsmæssige årsager.

- Årsagen til aflysningen er et forhøjet trusselsniveau, og at der fortsat er en person på flugt, forklarer forbundet på sin hjemmeside.