'Bager-Ali' i retten: Her er dommen

Østre Landsret stadfæster byrettens dom og frifinder bageren fra Tingbjerg

ØSTRE LANDSRET (Ekstra Bladet):

Ali Parnian, den hærværksramte bager fra Tingbjerg, er fredag i Østre Landsret blev frifundet i sagen om afbrænding af en hvid BMW tilbage i 2016.

Anklageren sagde ellers under proceduren, at der var grundlag for at dømme Ali Parnian skyldig i brandstiftelse. Han lagde vægt på den medtiltaltes troværdige og detaljerede forklaring om, at Ali Parnian var klar over, at det var en brugsstjålet bil, og man ville brænde den af.

Ali Parnians egen forklaring fandt anklageren ikke troværdig.

- Det er usædvanligt, at man tanker benzin i sodavandsflasker, når man bare kunne køre bilen hen og tanke, sagde han.

Anklageren mente, at Ali Parnian skulle dømmes fængsel i fire til seks måneder, udvises af landet og betale en erstatning på 36.000 kroner til Tryg-Forsikring.

Ali Parnians beskikkede forsvarsadvokat mente derimod ikke, at det var godtgjort, at hans klient var til stede under afbrændingen af bilen. Ifølge ham var der ikke kommet noget nyt frem under fredagens retssag, og derfor var bevistemaet det samme som i Retten i Lyngby, hvor Ali Parnian blev pure frifundet.

- Hvorfor skulle min klient, der er ustraffet, blande sig i et tyveri af en bil, han ikke har noget med at gøre, spurgte forsvarsadvokaten retorisk.

'Bager-Ali' selv tog de sidste ord, før der blev afsagt dom.

- Jeg tror, min advokat har sagt, hvad der skal siges, og jeg accepterer rettens dom, sagde Ali Parnian via sin tolk.

Og der var der altså også god grund til for Tingbjerg-bageren, der modtog dommen med stort smil og håndtryk til sine pårørende.

Efter dommen mødte Ali Parnian pressen og sagde:

- Jeg er glad for dommen. Jeg har ikke gjort noget forkert.