Bagger: Derfor ansatte jeg Sandberg

Den dømte storsvindler påstår, at han ikke anede, at Brian Sandberg var rocker

Da IT Factory-skandalen med svindel for 831 millioner rullede, kom det frem, at den daværende Hells Angels-rocker Brian Sandberg skulle stå for sikkerheden omkring firmaets adresse.

Men Stein Bagger siger nu, at han slet ikke var klar over, at han havde hyret en hårdkogt rocker til opgaven, og han påstår, at der var tale om en helt normal vagtopgave og ikke ansættelsen af en bodyguard.

- Baggrunden var egentlig meget enkel: Der skulle være et vagtselskab oppe ved kontoret, og det havde vi fået forskellige tilbud på. Dengang fik jeg opfattelsen af, at han gerne ville være en hæderlig mand – det var en noget besynderlig situation, når jeg vidste, hvad jeg lavede:

- Den chance fik han. Og så blev det til, at han blev min livvagt. Igen ender det med, at det er det, som er hele historien. Og sådan bliver det igen; uanset hvad jeg siger: Det kan jeg ikke forandre.

- Hvorfor er det ham, som involveres?

- Jeg blev introduceret for ham uden at kende ham og fik at vide, at han havde muligheden for at vurdere sikkerheden. Der havde været et par indbrud, mens der blev bygget om, og så fik jeg en anbefaling, og at det kunne gøres billigt. Da jeg ser ham første gang, har han almindeligt tøj på. Jeg kunne ikke se noget. Og resten af den historie kender I jo. Mange af de ting, som er blevet fremstillet, synes jeg er blevet fremstillet utroligt spændende. Noget kan jeg ikke rigtig leve op til. Det er der ikke noget at gøre ved.

- Og hvis det fortsat skal være den holdning, der er, så tror jeg ikke, at jeg skal forsøge at ændre den. Det tror jeg ikke, at jeg kan.

- Har du talt med Brian siden?

- Nej, det har jeg ikke.

- Men i hele svindlen med IT Factory: Har der været kriminelle organisationer, grupper eller lignende involveret i det?

- Næh. Jeg har jo læst mig til alverdens fantastiske spekulationer. Historien er nok ikke lige så sexet, som nogen vil gøre den til.

Brian Sandberg mener, at Stein Bagger skylder ham penge. Foto: Kristian Linnemann/Polfoto
Brian Sandberg mener, at Stein Bagger skylder ham penge. Foto: Kristian Linnemann/Polfoto

Sandberg på pengejagt
Brian Sandberg mener, at han har millioner til gode for manglende løn og forskellige kuldsejlede projekter. Han siger til Ekstra Bladet om Stein Bagger:

- Jeg er glad for at høre, at han har det okay. Og jeg må da hellere se snarest at få sat kursen mod Stockholm, så vi kan få afklaret vores mellemværende.

Bagger: Derfor ansatte jeg Sandberg

Hør Bagger forklare, hvorfor han svindlede, og hvordan det startede. Video: Anthon Unger, redigering: Kristian Hansen

Bagger: Derfor ansatte jeg Sandberg

Her fortæller Stein Bagger om sine jobmuligheder i dag. Video: Anthon Unger, redigering: Kristian Hansen