Bagsiden af Black Friday: Hærget af butikstyve - ni-årig anholdt

Årets største shoppingdag har i to jyske politikredse også i særklasse været en dag for tyverier

Politiet mistænker dagens butikstyve for at have forsøgt at gemme sig blandt tilbudsglade shoppere. Foto: Bax Libdhardt/ Ritzau Scanpix.
Politiet mistænker dagens butikstyve for at have forsøgt at gemme sig blandt tilbudsglade shoppere. Foto: Bax Libdhardt/ Ritzau Scanpix.

'Sort fredag'

Det kalder Syd- og Sønderjyllands Politi dagen i dag.

Og det er ikke kun i den forstand, at landets butikker bankede priserne i bund i anledningen af Black Friday. Det er også, fordi politikredsen har været ramt af langt flere butikstyverier end normalt.

I Sydjylland er der i løbet af fredagen blevet anmeldt 12 butikstyverier, mens vagtchefen vurderer, at politikredsen på almindelige dage kun har fire-fem butikstyverier.

- Man regner med, at man i ly af de mange kunder kan berige sig, siger vagtchef Ole Aamann til Ekstra Bladet.

- Det er primært beklædning og kosmetik, de er gået efter, siger vagtchefen.

I alt er der blevet foretaget fire anholdelser i kredsen. Det drejer sig om tre afghanske søstre og en mand fra Litauen. Foreløbigt kæder Syd- og Sønderjyllands Politi de fire anholdte sammen med i alt seks af  tyverier i dag.

En af de anholdte var en kun ni-årig pige. Hun blev fredag aften tilbageholdt af en centervagt i shoppingcenteret Broen i Esbjerg med rygsækken fuld af stjålne varer fra H&M.

- Hun var sammen med sin 14-årige søster, da de blev opdaget, siger vagtchefen.

Politiet advarer: 'Armani-manden' huserer igen

15 tyve i Nordjylland
I Nordjylland har politikredsen ligeledes mærket Black Friday-problemet.

- Vi har haft mange, og også en del flere end vi plejer, fortæller vagtchef i Nordjyllands Politi Jes Falberg.

- Vi er oppe på i hvert fald fald 15 stykker. Tidspunktet ligger omkring midtformiddag og ud på eftermiddagen for langt de fleste af dem.

Dog sidder der pt. ingen formodede butikstyve i den nordjyske detention.

- Vi har ikke anholdt nogen, men vi har været ude og sigte et par stykker. Det er både etniske danskere og udlændinge, siger Jes Falberg.

I resten af landets politikredse har Black Friday ikke giver anledning til flere indbrud end vanligt, men flere vagtchefer understreger over for Ekstra Bladet, at anmeldelserne stadig kan nå at komme, og at der lige nu er tale om et øjebliksbillede.