Ballade efter pokaldrama: Politiet skød med tåregas mod Brøndby-tilhængere

Stor ballade efter Brøndbys pokalexit, hvor politiet måtte skyde tåregas og trække stavene mod frustrerede tilhængere

Har du været til stede ved urolighederne? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

Brøndby blev onsdag aften slået ud af den danske pokalturnering af ærkerivalerne fra FCK efter et snævert 1-0-nederlag.

Efter kampen forsøgte frustrerede Brøndby-tilhængere at komme hen til FCK's fans og så begyndte balladen.

Politiet lagde sig nemlig imellem og til sidst følte de sig nødsaget til at skyde tåregas ud og trække deres politistave.

Artiklen fortsætter under videoen

Brosten og tåregas. Se optagelser af politiets konfrontation med ballademagerne efter gårsdagens Brøndby-FCK kamp. (Video: Mathias Øgendal)

Det bekræfter Københavns Vestegns Politis presseafdeling over for Ekstra Bladet. Politiet kan dog ikke sige noget om, hvor mange der er blevet anholdt i forbindelse med urolighederne.

Overdænget med kasteskyts
Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at der var flere hardcore Brøndby-tilhængere, så havde set kampen på Sydsiden (en tribune, red), som forsøgte at komme over til FCK's fans.

- Da politiet lægger sig imellem, bliver de angrebet af sten, vejafspærringer, flasker og romerlys, og så svarer de igen ved at skyde en voldsom mængde tåregas og trække stavene, siger han.

Ekstra Bladets mand fortæller, at han selv fik en voldsom mængde tåregas.

- Det har jeg ikke prøvet i så stort et omfang, siden de store demonstrationer på Christiania, siger han.

Fem betjente ramt
Efter kampen har Københavns Politi skrevet følgende i en pressemeddelelse:

'I alt fem betjente blev ramt af kasteskyts og er nu på skadestuen. Ingen af betjentene er kommet alvorligt til skade. Politiet vil nu, via blandet andet overvågningsbilleder, forsøge at finde frem til de personer stod bag stenkast', skriver politiet, hvor politiinspektør Mogens Lauridsen udtaler:

- Hvis folk vælger at angribe politiet, så handler vi naturligvis og vi vil nu evaluere hele vores indsats. Det mindre sammenstød ændrer dog ikke på, at vi vil fortsætte vores dialog-arbejde med klubber og fans, efter en fodboldkamp der frem til sammenstødet var rolig og velafviklet, siger politiinspektør Mogens Lauridsen fra Københavns Vestegns Politi.