Ballade i nat i Gellerupparken

Tåregas besvaret med fyrværkeri i det vestlige Aarhus - flere anholdt

Foto: Øxenholt
Foto: Øxenholt

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Gellerupparken har igen dannet ramme om kampe mellem politi og borgere. Ifølge en fotograf på stedet brugte politiet tåregas, som blev besvaret med fyrværkeri.

Ekstra Bladet har gennem morgenen uden held forsøgt at få Østjyllands Politi til at kommentere nattens begivenheder. Østjyllands Politi bekræfter dog nu på Twitter, at der igen i nat været uroligheder i det vestlige Aarhus.

Efterfølgende meddeler politikredsen i en pressemeddelelse, at en gruppe drenge søndag aften omkring klokken 22.00 kastede sten på en bus, hvilket fik Midttrafik til at indstille sin kørsel i området i løbet af aftenen og natten.

Senere samledes en gruppe unge sig på Karen Blixens Boulevard, hvor de lavede en mindre barrikade på vejen af blandt andet byggematerialer. Da de unge nægtede at fjerne sig, brugte Østjyllands Politi gas, der fik personerne til at stikke af, og barrikaderne blev fjernet. 

Paludan: 'Han ville slå mig ihjel'

I forbindelse med urolighederne blev to personer anholdt sent søndag aften. Det skete på Edwin Rahrs Vej i Brabrand.

De er sigtet for forsøg på groft hærværk og forsøg på grov forstyrrelse af den offentlige orden. De to mænd, der begge er 18 år, blev anholdt, da en patrulje standsede den bil, de sad i. I bilen lå der flere våben og noget brændbar væske.

De to slipper for fremstilling i grundlovsforhør og bliver løsladt, når afhøringen er overstået. De er fortsat sigtet i sagen.

Natten til søndag blev yderligere tre personer anholdt i forbindelse med uro i Aarhus Vest.

Vandaliseret med maling
Politiet skriver, at der var flere tilfælde af uroligheder i det vestlige Aarhus søndag aften.

Der blev kastet med sten på en bus, hvorefter en gruppe samlede sig på Karen Blixens Boulevard, hvor de barrikaderede vejen med blandt andet byggematerialer. Tre gange blev der sat ild til skraldespande.

Udover infernoet af tåregas og fyrværkeri viser billeder fra stedet, at politibiler er blevet vandaliseret med maling. Kampklædt politi var massivt til stede.

Politiet bekræfter i pressemeddelelsen, at der blev kastet med sten, fyrværkeri og ballonner med maling mod politiets biler.

Ingen betjente blev ramt.

Uroen har ulmet i det vestlige Aarhus siden fredag, hvor en 52-årig mand blev skudt i benet af politiet ved en Stram Kurs demonstration.

- Vi fortsætter selvfølgelig med at være meget synlige i Aarhus Vest, og ud over vores patruljering og efterforskning, så er har vi også opjusteret vores forebyggende indsats og vores samarbejde med kommunen. Det er fuldstændigt uacceptabelt, at en gruppe opfører sig på den måde og skaber utryghed for de andre beboere i området, og derfor fortsætter vi selvfølgelig vores intensive indsats, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen ifølge pressemeddelelsen.

Foto: Øxenholt
Foto: Øxenholt
Foto: Øxenholt
Foto: Øxenholt
Foto: Øxenholt
Foto: Øxenholt