Ballade ved grænse: Flygtninge mødt med tåregas

Der har søndag været voldsomt tumult ved den makedonske grænser. Flygtninge bliver mødt med tåregas og chokgranater

Det gik voldsomt for sig, da flygtninge stødte sammen med makedonsk politi (Foto: AP)
Det gik voldsomt for sig, da flygtninge stødte sammen med makedonsk politi (Foto: AP)

Der er søndag opstået et voldsomt kaos ved grænsen mellem Grækenland og Makedonien.

Søndag måtte politiet bruge tåregas i deres forsøg på at presse hundreder af migranter og flygtninge væk fra et grænsehegn på den græske side af grænsen til Makedonien.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet blev tåregassen affyret mod en flok på 500 mennesker, der havde samlet sig ved et hegn i en flygtningelejr ved den græske grænseby Idomeni.

Angiveligt er der blandt andet kastet sten mod myndighederne, der svarede igen med tåregas og chokgranater. Flere børn skulle også være blandt de berørte af tåregassen.

Artiklen fortsætter efter billedet

Foto: AP
Foto: AP

Stenkast og flere sårede
Ifølge en talsmand fra Læger Uden Grænser skulle der være adskillige sårede flygtninge i forbindelse med sammenstødet.

- Dusinvis af mennesker er sårede. Der skulle først og fremmest være tale om vejrtrækningsproblemer, og tre er derfor kørt på hospitalet, siger talsmanden Achileas Tzemos.

Det samme bekræfter Læger Uden Grænser på Twitter.

Her skriver de også, at de skulle være en gravid kvinde blandt de sårede.

Artiklen fortsætter efter billedet

 

En kilde fra de makedonske myndigheder siger, at en stor gruppe migranter havde forladt Idomeni-lejren om morgenen og stormet grænsehegnet.

- De kastede sten på det makedonske politi. Som svar affyrede politiet tåregas, siger kilden, som ønsker at være anonym.

- Migranterne skubbede til hegnet, mens de stod på den græske side af grænsen. Hegnet er der stadig, de er ikke brudt igennem det, siger den anonyme kilde til Reuters.

Artiklen fortsætter efter billedet

Foto: AP
Foto: AP

Rygter startede kaos
Efter sigende startede protesterne, fordi der opstod rygter om, at Makedonien ville åbne grænserne mod Europa. Det fik flygtningene i den overfyldte lejr til at storme grænsen, skriver Reuters.

Antallet af flygtninge i teltlejren er hobet op, siden flere lande har lukket grænserne. Flere end 10.000 migranter og flygtninge har siden februar boet i teltlejren i Idomeni i Grækenland.

Græske myndigheder har uden held forsøgt at overtale migranterne til at forlade Idomeni-lejren og flytte til nærliggende modtagercentre. Men migranterne vil hellere blive i håbet om, at grænsen åbnes igen.

Artiklen fortsætter efter billedet

Foto: AP
Foto: AP

Der er vist ikke nogen tvivl om at flygtninge ikke har det let. Ekstra Bladets reporter er eksempelvis her på besøg hos en flygtninge-familie i Tyrkiet. Se hvilke forhold de lever under