Annonce:
Annonce:

Bande-folk fængslet for våben

Fire mænd fra bandemiljøet er onsdag varetægtsfængslet for våbenbesiddelse. Sagen trækker tråde til Sverige

Annonce:
Følg Krimi

DOMMERVAGTEN: Fire mænd i alderen 21 til 24 år med banderelationer er onsdag varetægtsfængslet i 27 dage sigtet for våbenbesiddelse.

Det skete efter, at fem mænd blev fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten i København onsdag formiddag, men den ene blev altså løsladt.

Kun to var til stede i retten, hvoraf resten blev fremstillet in absentia, da de er smittet med corona. De tilstedeværende var begge sorthårede, og den ene var i kørestol.

Overdraget på hovedbanegården
Sigtelsen mod de fem mænd gik på, at to af dem 7. december på Meinumsgade i København og på Københavns Hovedbanegård var i besiddelse af to skarpladte våben, der blev overgivet til en navngiven mand, hvis sag bliver behandlet i Sverige.

Herudover skulle de tre andre 4. oktober, også på hovedbanegården, have overdraget en tilvirket revolver med 13 patroner til en anden mand, hvis sag skulle være afgjort i Sverige.

Efter sigtelsen blev læst op, blev dørene lukket af hensyn til den videre efterforskning, og de mange pressefolk og pårørende måtte forlade retten.

Intens efterforskning
De fire varetægtsfængslede personer blev anholdt i en koordineret aktion tirsdag, hvor syv blev anholdt. Det skrev Københavns Politi i en pressemeddelse. Politiet beskriver, at anholdelserne skete efter 'en relativ kort, men intensiv efterforskning' foretaget i samarbejde med svenske myndigheder.

Det er politiets vurdering, at mændene har banderelationer, men det vurderes ikke, at sagen relaterer sig til den igangværende konflikt mellem NNV og Söderkulla-netværket.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

500.000 ramt

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: