Bande- og rockerklubhuse åbner igen

Tre HA'ere anholdt efter ransagning i Nyborg, og et Black Army-medlem for knivstikkeri. Men nu åbner klubhuse igen

I to en halv måned har klubhuse tilhørende rocker/bande-grupperingerne Hells Angels og Black Army i Odense været lukket ned. I dag åbner de så igen. Det oplyser Fyns Politi.

Nedlukningen den 4. oktober var en konsekvens af den eskalerende rocker/bande-konflikt på Fyn, hvor de to grupper gennem flere måneder har bekriget hinanden.

- Eskaleringen startede ved nedskydningen af et tysk HA-medlem i august. Siden har vi set konflikten udvikle sig ved at de har beskudt hinandens klubhuse og ved at indgå i overfald og skyderier på åben gade, oplyser vicepolitiinspektør Jens Langdal fra afdelingen for Organiseret Kriminalitet på Fyn til Ekstra Bladet.

HA-rockeren og de to medlemmer af AK81 er anholdt blandt andet for besiddelse af ulovlige våben. Foto: Rasmus Banner/POLFOTO Krimi Tre personer med tilknytning til Hells Angels varetægtsfænglset efter våbenfund
Politiet på Fyn har anholdt to personer fra Hells Angels for indbrud. Arkivfoto: Polfoto Krimi Sigtelse: Hells Angels-rockere på rov i supermarkeder

HA'ere anholdt i Nyborg
I skrivende stund sidder netop tre HA'ere på hhv. 50, 44 og 31 år på anklagebænken i et grundlovsforhør efter de tirsdag blev anholdt i HA klubhuset i Nyborg. De tre engle er sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Samtidig skal også et medlem fra Black Army fremstilles i grundlovsforhør for et knivstikkeri 11. oktober i Odense.

- Han er sigtet for at have stukket en person ned, som han havde forvekslet med et Hells Angels-medlem, bekræfter Jens Langdal om sagen, der dog holdes for lukkede døre.

Tre medlemmer af Hells Angels er anholdt og sigtet for våbenbesiddelse. Foto: Rasmus Baaner Krimi Skarpladt skydevåben fundet: Tre HA'ere anholdt  
Krimi Bandemedlem anholdt for knivstik i Odense

15 anholdt i konflikt
Han vurderer at op mod 15 personer med direkte eller indirekte tilknytning til de to grupperinger er blevet anholdt og fængslet igennem de sidste 2 til 3 måneder, efter politiets fokus på konflikten. Således blev yderligere tre andre Hells Angels medlemmer på 23, 30 og 40 år anholdt og fængslet for en række indbrud begået mod flere Fakta-butikker på fyn.

- Vi vurderer løbende behovet for lukningen af klubhusene, og vi vurderer nu, at der ikke længere er grundlag for at opretholde lukningen. Vi vurderer det på baggrund af, at der ikke har været anmeldelser det seneste stykke tid, det generelle efterretningsbillede, og at vi netop har fjernet en del rocker/bande-medlemmer fra gaden, siger Jens Langdal til Ekstra Bladet.

Grupperingernes to klubhuse på Nyborgborg og Petermindesvej vil dog fortsat være under skarpt opsyn fra myndighederne, ligesom visitationszonen i den centrale del af Odense opretholdes frem til den 21. december, forsikrer han.

1 af 2 Efter over 2 måneders lukning, åbner politiet nu Hells Angels og Black Armys klubhuse op igen. Arkivfoto: Polfoto
2 af 2 Black Army i Odense under en fødselsdagsfest, hvor politiet også var med som 'gæster'. Polfoto.