Bandeenhed i aktion: Seks nye anholdelser i spektakulær hash-sag

Task Force Øst har foretaget nye anholdelser i sag om indsmugling af 1400 kg hash

Sådan ser ca. 416 kg. hash ud - beslaglagt ved en tidligere aktion på Christiania. 
Også den aktuelle sag menes at have grene til Fristaden. 
(Arkivfoto: Polfoto)
Sådan ser ca. 416 kg. hash ud - beslaglagt ved en tidligere aktion på Christiania. Også den aktuelle sag menes at have grene til Fristaden. (Arkivfoto: Polfoto)

Politiets særlige bandeenhed Task Force Øst har tirsdag foretaget seks nye anholdelser i en spektakulær sag om indsmuglingen af 1,4 ton hash til Danmark.

Det oplyser Københavns politi i en pressemeddelelse onsdag.

Anholdelserne er sket på Lolland, Nordvestsjælland og København og politiet oplyser, at der er tale om to kvinder og fire mænd i alderen 29 til 56 år.

Politiet slog fredag til over hele Sjælland mod en organiseret hash-ring. (Arkivfoto: Jonas Olufson) Krimi 13 personer fængslet i kæmpe hash-sag

Sådan ser ca. 416 kg. hash ud - beslaglagt ved en tidligere aktion på Christiania. 
Også den aktuelle sag menes at have grene til Fristaden. 
(Arkivfoto: Polfoto) Krimi Sigtelse: Hash-liga planlagde storsmugling på kaffebarer

La Liga afslørede smugling
Dermed er i alt 19 personer anholdt i politiets hemmelig operation mod smuglernetværket kaldet 'Operation La Liga'.

- Det her er endnu et skridt på vejen til at optrevle et velorganiseret kriminelt netværk, der efter politiets opfattelse har indsmuglet store mængder narkotika til Danmark. Vi håber hermed, at vi har sat en stopper for denne organisation og dennes kriminelle handlinger, siger vicepolitiinspektør, Knud Hvass, i forbindelse med gårsdagens anholdelser.

Politiet slog fredag til over hele Sjælland mod en organiseret hash-ring. (Arkivfoto: Jonas Olufson) Krimi 13 personer fængslet i kæmpe hash-sag

Knud Hvass vil ikke udelukke, der kan ske flere anholdelser i sagen fremadrettet.

I forbindelse med de to aktioner, har politiet konfiskeret sammenlagt 405 kg hash samt 50.000 kroner i kontanter.

Mødtes på central kaffebar
I forbindelse med fængslingen af de første 13 anholdte kom det frem, at de 13 personer er sigtet for siden sommeren 2015 at have ’planlagt, indsmuglet, modtaget, besiddet, opbevaret og videreoverdraget’ samlet set 1,4 ton hash.

De forbudte planer er tilsyneladende blevet planlagt på flere københavnske kaffebarer. Det fremgår af sigtelsen, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

Efterforskerne mener nemlig, at indsmuglingen og afsætningen af de værdifulde leverancer flere gange er blevet diskuteret og udtænkt under møder på særligt to kaffebarer – hhv. en på Amager og på en særdeles centralt beliggende og populær kaffebar i det indre København.

Læssede hash-parti på rasteplads
Af sigtelserne fremgår også, at de store mængder hash er blevet leveret ad flere omgange i mindre partier på 631, 290, 132 og altså senest 340 kilo hash.

Et parti, som aldrig nåede bestemmelsesstedet i en lejlighed i Københavns Nordvest-kvarter, fordi politiet stoppede den fyldte varebil, som Store Bededag blev læsset på en rasteplads i Præstø.