Bandefigur ramt af syv skud

26-årigs tilstand er stadig kritisk efter drabsforsøget. Politiet efterlyser sort Peugeot 108

Politiet undersøger området, hvor skuddene faldt (Video: Kenneth Meyer)

Det var en 26-årig med relationer til grupperingen VHK fra Bagsværd, der i tirsdags blev forsøgt likvideret på åben gade i Værløse nord for København.

Den 26-årige blev ramt af syv skud, et i hovedet, et i brystet og fem i maveregionen.

Mod alle odds overlevede han. Han er dog meget hårdt kvæstet, og hans tilstand er kritisk. Politiet har ikke været i stand til at afhøre ham.

Efterlyser sort Peugeot
En ny sort Peugeot 108 efterlyses nu af Nordsjællands politi efter skyderiet. Vidner har bekræftet, at gerningsmændene flygtede i den sorte Peugeot efter drabsforsøget. Den kørte i østlig retning fra gerningsstedet.

- Vi vil meget gerne have oplysninger om bilen, hvis nogen har set den i området eller har fundet den et sted, siger efterforskningsleder Lau Lauritzen, Nordsjællands politi.

Ifølge vidner var der tre gerningsmænd til skyderiet. De steg ud af en bil og skød den 26-årige. På stedet blev efterladt cirka 14 patronhylstre, bekræfter politiet.

Politiet afsøger området omkring gerningsstedet (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Politi: Skudoffer i Værløse blev ramt i hovedet

Motivet til drabsforsøget er ukendt, men politiet arbejder ud fra en teori om, at der er tale om et internt opgør. Intet tyder på, at en ny rocker- bande-konflikt er under opbygning.

Drabsforsøget skete tirsdag den 3. marts cirka kl. 19.38 ved Vesterbo Vænge og Kirke Værløsevej i Værløse. Flere vidner gav den hårdt sårede førstehjælp.

Audi brændt af i skov
Samme aften blev en Audi brændt af i en skov i Ballerup.

- Vi ved endnu ikke, om den spiller en rolle i skyderiet, men vi er i gang med tekniske undersøgelser af bilen, siger Lau Lauritzen.

Politiet afsøger området omkring gerningsstedet (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Politiets teori om Værløse-skyderi: Bandeopgør

Mindes skudofre
På sin Facebook-profil mindes den 26-årige tre venner, der alle er blevet skudt under formodede bande-konflikter. 'Hvil i fred' skriver den 26-årige til billederne af de tre skud-ofre.

Den 12. april 2014 blev den 21-årige Ozan Øzcan dræbt med skud i hovedet på en villavej i Mørkøv. Han havde tidligere haft relationer til VHK, men var ude af bandemiljøet. En 29-årig dansker er tiltalt for drabet, og kommer for retten senere. Han er også tiltalt for at have forsøgt at skyde Ozan Øzcans to venner, men det blev forhindret af en 30-årig mand, der var sammen med den 29-årige på gerningsstedet.

Den 20. februar 2013 blev den 27-årige Zaid Mohammed Al-Kayssi  skudt, da han forlod sin arbejdsplads Drømmeland på Finsensvej, Frederiksberg, og gik hen til sin bil. Han havde relationer til VHK-banden, blev ramt af et skud i brystet, og døde dagen efter på Rigshospitalet. En 19-årig blev sigtet for drabet, men sagen mod ham blev droppet og drabet er uopklaret.

11. januar 2013 blev den 19-årige Jonathan Taboryski skudt ved Høje Gladsaxe Centeret, hvor han stod med en flok venner. Den 19-årige havde relationer til VHK-miljøet. En hvid Ford Ka standsede, en mørkklædt mand stod ud, og skød mod gruppen af unge. Det var muligvis tilfældigt, at den 19-årige blev dræbt. Drabet er uopklaret.

1 af 5 Der lå blodigt sengetøj på gerningsstedet i Værløse, fordi flere vidner brugte det til førstehjælp til offeret. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 5 (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 5 (Foto: Kenneth Meyer)
4 af 5 En Audi blev brændt af i en skov i Ballerup kort efter skyderiet, men politiet ved endnu ikke, om den spiller en rolle i skudsagen. (Foto: Kenneth Meyer)
5 af 5 Der lå cirka 14 afskudte patronhylstre på gerningsstedet. (Foto: Kenneth Meyer)