Bandefolk anholdt: Tilbød 'beskyttelse' til massageklinikker

Ring til Loyal To Familia, lød en seddel. Der skete hærværk og brandstiftelse, hvis ingen kontaktede banden

To 20-årige LTF´ere kræves varetægtsfængslet for afpresning mod massageklinikker. /ritzau/Jesper Mortensen
To 20-årige LTF´ere kræves varetægtsfængslet for afpresning mod massageklinikker. /ritzau/Jesper Mortensen
Følg Krimi

- Ring til Loyal to Familia.

Små sedler med LTF og så et telefonnummer er den seneste tid blevet afleveret på massageklinikker på Frederiksberg og Vesterbro i København som en opfordring til at kontakte banden for at betale beskyttelsespenge.

Hvis indehaverne af klinikkerne ikke reagerede indenfor et døgn, bliv der begået hærværk mod lokalerne. Der blev kastet sten gennem ruderne eller hældt brandbar væske op ad døren, som blev antændt.

Meningen var at afpresse massageklinikkerne for 'beskyttelsespenge', mener Københavns politi.

To 20-årige registrerede medlemmer af LTF-banden fremstilles i dag i Københavns dommervagt med krav om varetægtsfængsling, sigtet for afpresning. To andre LTF´ere er blevet løsladt efter afhøring, mens politiet endnu leder efter et par andre bandefolk, der skal anholdes.

- Det er noget svineri. Den slags hører ingensteder hjemme lige meget om der er tale om en købmand eller en massageklinik, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen, afdelingen for Organiseret Kriminalitet.

De fire LTF´ere blev anholdt tirsdag formiddag, men der var kun grundlag for at fremstille de to 20-årige. Den ene sigtes for et afpresningsforsøg, den anden for to og for hærværk.

Ifølge politiet er bandefolkene gået ind på klinikkerne og har afleveret sedlerne til ansatte med ordre om, at give sedlen videre til deres chefer.

Derefter har man ventet et døgns tid, og hvis klinikkerne ikke har reageret, så er der blevet begået hærværk mod dem. I flere tilfælde er der hældt brandbar væske op ad dørene.

Politiet har efterforsket sagen gennem nogen tid, efter at flere klinikker havde anmeldt afpresningen.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+