Bandefolk dømt for planer om livsfarlig brandstiftelse

Et angreb mod Black Armys klubhus i Odense blev tilsyneladende afværget i sidste øjeblik

En gruppe unge mænd fra miljøet omkring Fredericia-banden Bosperus planlagde sidste år et livsfarligt angreb mod Black Armys klubhus i Odense.

Det fastslår Retten i Kolding fredag eftermiddag i en dom, der koster seks af dem fængselsstraffe, mens en syvende slipper med en bøde.

Efter alt at dømme var det udelukkende politiets indgriben, der forhindrede et brandattentat mod klubhuset i Odense 3. september sidste år.

I dagene inden havde flere af de dømte ifølge anklageskriftet afprøvet to molotovcocktails bagved Fredericia Idrætscenter. Til angrebet havde de skaffet benzin og olie til fremstilling af yderligere ni af de brændende cocktails.

På aftenen for det planlagte angreb blev flere af mændene imidlertid anholdt i nærheden af klubhuset i Odense. Politiet havde skygget dem hele vejen fra Fredericia.

Sagens 21-årige hovedmand, Danni Engelbrecht Kristensen, straffes med fængsel i to år, mens fem medsammensvorne i alderen 16-26 år ligeledes dømmes for forsøg på brandstiftelse under særligt skærpende omstændigheder.

Her strækker straffene sig fra et år og fem måneders fængsel til en 20-årig mand, mens den 16-årige slipper med ni måneders betinget fængsel.

Anklagemyndigheden havde desuden rejst tiltale om forsøg på vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter. Ifølge anklagen planlagde flere af mændene at skyde eller angribe to personer, men den del af tiltalen fandt retten ikke bevist.

En syvende mand på 30 år, der ikke var tiltalt for angrebet mod Black Army, fik en bøde for besiddelse af patroner. Ligesom de andre blev han frifundet for forsøg på vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Fem af de dømte har siddet varetægtsfængslet siden 3. september 2014. De blev løsladt efter domsafsigelsen.