Bandefolk fængslet for vold i frisørsalon

13 pågrebet og seks internationalt efterlyst for frihedsberøvelse og vold begået i butikslokale på Nørrebro

Mindst 19 formodede gerningsmænd sættes i forbindelse med en episode 16. september, hvor en mand af anden etnisk herkomst blev frihedsberøvet og brutalt overfaldet i en frisørsalon på Nørrebrogade i København.

Tre af de 19 blev i dag fremstillet i grundlovsforhør in absentia i København Byret og varetægtsfængslet.

Offeret blev blev ifølge sigtelserne mod mændene holdt fanget i cirka 15 minutter, hvor han blev tildelt knytnæveslag og spark på krop og hoved. Derudover blev han tildelt stik, ligeledes på krop og hoved.

Som resultat af overfaldet brækkede offeret næsen, fik en flænge i baghovedet samt hævelser flere steder.

Politiet: Her skjulte 11 bandefolk sig efter skyderier

Overfaldet skete ifølge politiet som del af en verserende bandekonflikt. Konflikten menes at være mellem to fraktioner af grupperingen Brothas, hvoraf den ene har rødder i Mjølnerparken. Den anden part er hjemhørende i Nordvest-kvarteret samt på Københavns Vestegn.

De formodede gerningsmænd bag overfaldet i frisørsalonen er ifølge Ekstra Bladets oplysninger knyttet til Mjølnerparken.

11 bandefolk i grundlovsforhør: Røvede biler og begik drabsforsøg

13 af de foreløbig 19 formodede gerningsmænd er pågrebet. I alt seks er p.t. varetægtsfængslet in absentia. De er ifølge Knud Hvass fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet internationalt efterlyst.

Hvass oplyser desuden, at flere formodede medgerningsmænd fortsat kan være på fri fod.

OVERBLIK - Konfliktens episoder i september:

Fredag 14. sep.: Om aftenen bliver der affyret skud i Heimdalsgade på Nørrebro. Ingen bliver ramt. Efterfølgende finder politiet to afbrændte biler i samme gade.

Lørdag 15. sep.: Ved 22-tiden bliver to mænd ramt af skud, mens de sidder i en bil i Ishøj. Den ene bliver ramt i benet, den andet i torso. Begge er uden for livsfare.

Søndag 16. sep.: Om formiddagen bliver en yngre mand overfaldet i en butik på Nørrebrogade. Han bliver taget med i en baggård og tæsket og sparket og ligeledes stukket med stikvåben, så han skal indlægges.

Tirsdag 18. Sep.: Natten til tirsdag modtager politiet en anmeldelse om, at der er affyret skud på Den Sorte Plads ved Mjølnerparken, Nørrebro. Ingen bliver ramt.

Tirsdag 18. sep.: Ved 21.30-tiden affyres der skud imod en sort VW Golf i krydset mellem Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej i Herlev. Chaufføren af bilen dukker sig og undgår at blive ramt.

Tirsdag 18. sep.: Ved 22.30-tiden bliver der skudt mod en bil på Lygten, Nørrebro. Her bliver en 34-årig mand, der tidligere var kendt som Brothas-figur, ramt i begge arme. Manden meldes uden for livsfare.

Onsdag 19. sep.: Kort efter midnat affyres der skud ved Askerød-bebyggelsen i Hundige. Fem biler blev ramt, men ingen personer er tilsyneladende kommet til skade.

Onsdag 19. sep.: Omkring kl. 20 kommer en bil kørende og begynder pludselig at skyde mod en gruppe unge. Næsten lige ved siden af står politiet, som svarer igen ved at beskyde bilen. Ingen bliver anholdt, og gerningsmændene slipper væk.

Fredag 21. sep.: Natten til fredag opholder en 30-årig mand sig på Glostrup Torv sammen med en anden person, da en mand kommer løbende og affyrer flere skud fra en pistol. Den 30-årige bliver ramt i låret, men er uden for livsfare.

Fredag 21. sep.: Om aftenen bliver en 19-årig person med perifær bandetilknytning og to tilfældige borgere ramt af skud ved Meinungsgade og Guldbergsgade på Nørrebro. Den 19-årige kvæstes alvorligt, mens de to tilfældige slap med knapt så alvorlige skudskader.

Søndag 23. sep.: En 27-årig mand køres på sygehuset efter knivstik under en episode i Ishøj. Manden stikkes fem gange i ballen af maskerede angribere. Overfaldet kan have forbindelse til konflikten, oplyser politiet.

Mandag 24. sep.: En helt tilfældig mand bliver sent om aftenen fanget i krydsild ved en episode, hvor personer i to andre biler skyder mod hinanden på motorvejen ved Roskilde. Det sker omkring kl. 23.30 på strækningen mellem afkørsel 13 og 12 i retning mod København, da en række skud. Efter episoden slår manden bremsen i og holder ind til siden. Han slipper med skrækken. Ingen bliver ramt ved episoden.

Tirsdag 25. sep.: En mand bliver ramt af skud ved en episode ved Skaffervej og Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter. Der affyres skud fra i hvert fald to forskellige våben ved episoden, hvor bilen med manden, der bliver såret, bliver forfulgt af en anden bil.