Bandekonflikt fortsætter: Sigtes for drabsforsøg på Bandidos-rocker

Konflikten mellem Bandidos og banden NNV er stadig i gang. Det er netop kommet frem i Retten i Glostrup

Seks skud blev affyret mod huset i Ishøj fredag aften. Men der var ingen hjemme. Foto: Kenneth Meyer
Seks skud blev affyret mod huset i Ishøj fredag aften. Men der var ingen hjemme. Foto: Kenneth Meyer

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Et medlem af gadebanden NNV er sigtet for drabsforsøg på en Bandidos-rocker ved et skyderi i fredags mod et hus i en haveforening i Ishøj.

Bandemedlemmet fremstilles netop nu i et grundlovsforhør, hvor han sigtes for drabsforsøget. Det mislykkedes, ifølge anklager Mie Schjøtt, fordi ingen var hjemme i huset.

Der blev affyret seks skud mod huset ved 23-tiden fredag 5. marts. Skyderiet var, ifølge politiet, et led i den verserende konflikt mellem Bandidos og NNV.

Det sigtede NNV-medlem nægter sig skyldig, men sagde i retten - inden dørene blev lukket - at han gerne ville svare på spørgsmål.

Både den dræbte Cem Kaplan og den sårede 21-årige krigsminister fra NNV blev afleveret på Nordsjællands Hospital, hvor flere blev anholdt. Foto: Allan Andersen Krimi Hemmelige beskeder før bande-drab

Den unge mand, der har anden etnisk baggrund end dansk, blev ført ind i retten iført sorte bukser, sort jakke og sorte sko. Han er nært knyttet til det 21-årige NNV-medlem, som 2. januar blev alvorligt såret af skud i Hillerød, hvor Cem Kaplan, 38, blev dræbt.

En Bandidos-rocker sidder varetægtsfængslet for drab og drabsforsøg og har delvist erkendt, at han affyrede 11 skud mod NNV-folkenes bil.

En stor politistyrke omringede retsbygningen under grundlovsforhøret.

Det skyldes også, at der kører to andre høj-risiko sager ved Retten i Glostrup i dag. Det er en sag, hvor NNV-bandefolk er tiltalt for afpresninger, og Loomis-sagen, hvor kontantcentralen Loomis angiveligt blev forsøgt plyndret af fem tiltalte, hvoraf fire er medlemmer af en svensk bande fra Gøteborg.

Tidslinje: Sådan er konflikten forløbet

2. januar: To personer fra NNV bliver ramt af skud. 38-årige Cem Kaplan bliver dræbt, mens bandens krigsminister såres.

7. januar: Politiet standser en bil i Ballerup med fire personer - alle er iført skudsikre veste og politiet finder slag- og stikvåben.

9. januar: Politiet standser en bil i Københavns Sydhavn. Føreren er iført skudsikker vest og politiet finder en pistolattrap i bilen.

10. januar: En række medlemmer af Bandidos MC melder til politiet, at de benytter sikkerhedsveste til beskyttelse mod angreb.

13. januar: Ukendte gerningsmænd åbner ild mod en 55-årige mand. Episoden ses som en del af konflikten.

16. januar: To højtstående medlemmer af Bandidos finder en bilbombe under deres BMW.

19. januar: Virksomhed, som i bandemiljøet anses for at være tilknyttet Bandidos bliver udsat for brandattentat.

22. januar: To skudhuller i en bolig tilhørende en af konfliktens parter.

26. januar: Bandidos klubhus i Helsingør bliver udsat for brandattentat.

27. januar: Ildpåsættelse af butik tilhørende en af konfliktens parter.

29. januar: Tre Bandidos-medlemmer bliver anholdt i et skovområde med en skarpladt pistol.

1. februar: Copenhagen Gym bliver sat i brand. Hustruen til en Bandidos-rocker er i ejerkredsen. Politiet arbejder ud fra den teori, at branden er påsat.

11. februar: I forlængelse af sagen fra 29. jan. anholder politiet yderligere to personer med tilknytning til Bandidos. Alle fem bliver fængslet for drabsforsøg.

20. februar: Maskerede Bandidos-medlemmer gennemfører en kort manifestation ved en tankstation i Københavns Nordvest-kvarter.

3. marts: Den ledende Bandidos-rocker Lennart Elkjær Christensen og to andre bliver fængslet for trusler, vold og forsøg på grov vold i Herlev. De nægter.

5. Marts: Ved 23-tiden bliver et tomt hus i en haveforening i Ishøj beskudt. Politiet kæder episoden til konflikten, og en 26-årig NNV-mand anholdes og fængsles i sagen.

1 af 7 
2 af 7 
3 af 7 
4 af 7 
5 af 7 
6 af 7 
7 af 7 Seks skud blev affyret mod huset i Ishøj fredag aften. Men der var ingen hjemme. Foto: Kenneth Meyer