Bandemedlem fik røvfuld: Er selv fængslet i skud-sag

Det var et kendt medlem af bandegrupperingen, Black Army, der selv er fængslet i en skudsag, som i tirsdags blev overfaldet af medfanger i Vestre Fængsel under en gårdtur

Det var i Vestre Fængsel, at de to Black Army folk fik tæsk af folk med tilknytning til LTF.
Foto: Jonas Olufson
Det var i Vestre Fængsel, at de to Black Army folk fik tæsk af folk med tilknytning til LTF. Foto: Jonas Olufson
Følg Krimi

På en gårdtur i Vestre fængsel blev et kendt medlem af bandegrupperingen, Black Army, i tirsdags overdænget af slag og spark af medfanger.

Otte fyre med tilknytning til LTF - Loyal To Familia - er nu sigtet i forbindelse med overfaldet, der varede under et minut, før det blev afbrudt af tililende vagter.

Den ene af de to, der blev overfaldet, er i følge sigtelsen Wassim Daabas fra den berygtede Daabas-familie fra Vollsmose. Den anden var hans nevø. I en periode bestred Wassim Daabas desuden posten som præsident i Black Army.

Wassim Daabas sidder selv anholdt i en alvorlig sag fra sidste sommer, hvor der nu er rejst tiltale mod ham. En fængselsbetjent, der mødte op på arbejde ved Nyborg Statsfængsel blev beordret ned på jorden af en maskeret mand, hvorefter gerningsmanden skød fængselsbetjenten i benet. Flere gerningsmænd blev set ved stedet, som de kørte fra i en bil, der senere blev fundet udbrændt.

Ifølge anklageskriftet i den sag var Daabas’ rolle at have foranlediget en anden – en 20-årig medtiltalt - til at stå for skud-attentatet på fængselsbetjenten.

Efter knivstik i Odense: Fynske bandefolk tæsket i Vestre Fængsel

De tiltalte nægter sig skyldige i den sag , der skal køres som en nævningesag senere på året.

Otte personer med tilknytning til banden LTF - Loyal To Familia - er sigtet. Fem af dem fik i første omgang anholdelsen opretholdt i tre gange 24 timer, men rettens lukkede døre afskar offentligheden for et nøjere indblik i voldsepisoden og dens baggrund under gårdturen.

Der skulle ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke have været problemer tidligere i fængslet mellem parterne, der derfor – indtil begivenheden i tirsdags - kunne nyde det gode vejr sammen på gårdture.

De var i dag igen for retten i Københavns byret. De er alle sigtet for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

I retten sad bande-medlemmerne alle iført forskellige kulørte t-shirts, og de fleste af dem bar sorte Adidas bukser. Alle blev placeret ved siden af deres advokat, mens retslokalet blev fyldt med politibetjente.

Læs mere om det spændte forhold mellem de to bander her:
Før var de venner: Iskold luft mellem LTF og Black Army

De nægtede sig skyldige i sigtelsen, men erkendte simpel vold. Nogle af dem med forbehold om, at de kun havde ydet vold mod den ene af de to Daabas-familiemedlemmer samt, at det ikke var i forening med andre

Før dørenen blev lukket, kom det frem, at man på en video fra gården kan se, hvordan de i alt otte figurer overfaldt de to Daabas-familiemedlemmer.

På videoen kan man, ifølge flere af de sigtedes forsvarere, se, hvordan drengene taler med hinanden efter den voldsomme episode.

Efter et længere retsmøde for lukkede døre blev det i dag i retten fastlagt, at alle fem bandemedlemmer varetægtsfængsles i 20 dage.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter