Annonce:
Annonce:

Bander truer og overfalder fængselsbetjente i fritiden

Bandemedlem fængslet for drabsforsøg på fængselsbetjent. Betjente overfaldes både i fritiden og på jobbet

Disse ukendte personer kørte i juni ind på Vestre Fængsels område og fotograferede personale, der netop havde fået fri. Politifoto.
Disse ukendte personer kørte i juni ind på Vestre Fængsels område og fotograferede personale, der netop havde fået fri. Politifoto.
Annonce:
Følg Krimi

Et 23-årigt medlem af banden LTF, Loyal To Familia, blev tirsdag sigtet for drabsforsøg på en fængselsbetjent fra Vestre Fængsel, der blev overfaldet med slagvåben og knivstik, da han cyklede hjem fra arbejde den 18. juni sidste år.

Overfaldet, der skete på Enghavevej ud for 172, var så voldsomt, at fængselsbetjenten var i livsfare, og det kommer ikke bag på Fængselsforbundet, at det er et medlem af LTF, der nu er mistænkt.

- Der er tale om en magtdemonstration fra banderne, hvor fængselsbetjentene har livet som indsats. Vi ser oftere og oftere, at fængselsbetjente bliver overfaldet eller truet også udenfor tjenesten, og det er en meget bekymrende udvikling, siger forbundsformand Kim Østerbye til Ekstra Bladet.

Annonce:

Mens fængselsbetjentene sjældent har problemer med rockere fra Hells Angels og Bandidos, er situationen markant anderledes med bander som LTF og Brothas, der nu hedder Black Jackets.

Fængselsbetjent stukket ned: Bandemedlem anholdt

- De vil have lov at bestemme i fængslerne og have deres egne afdelinger. Det er min personlige opfattelse, at det er grupperinger, der gør oprør, ved at overfalde og true fængselsbetjente, siger Kim Østerbye.

Gør udfald mod personalet
Der har især været problemer i statsfængslerne Østjylland og Nyborg, hvor mange LTF´ere er indsat.

- Vi må konstatere, at der har været flere udfald mod personalet, siger Kim Østerbye.

Den 18. marts i år cirka klokken 19.10 blev endnu en københavnsk fængselsbetjent overfaldet, da han havde fri.

To gerningsmænd passede ham op nær bopælen og spurgte, om han var fængselsbetjent. Så blev han overfaldet med 10-12 knivstik i brystet og maven. Men en tyk jakke og hans afværgen gjorde, at kun tre-fire stik gik ind i huden.

Annonce:

Politiet betragter dog sagen, som er uopklaret, som drabsforsøg. Gerningsmændene kørte i en brun metal Renault Grand Scenic med nummeret AV 36 002.

Politiet arbejder ud fra en teori om, at både drabsforsøget fra juni sidste år og drabsforsøget i marts er begået af samme personkreds. Der er sammenfald i fremgangsmåde og signalementer.

Tæsk hver dag: Nu har fængselsbetjent fået nok

Fotograferede betjente, der fik fri
Ved en anden episode i juni kørte fem personer ind på området ved Vestre Fængsel, hvor der er adgang forbudt for uvedkommende, stopforbud og fotoforbud, erfarer Ekstra Bladet.

Det skete netop som en del fængselsbetjente fik fri, og de fem ukendte personer begyndte at fotografere personalet som forlod Vestre Fængsel.

Episoden efterforskes nu af politiet, og Vestre Fængsel har som en konsekvens nu lukket fængslets yderste port, som ellers normalt har stået åben.

Annonce:

Den 23-årige LTF´er, der tirsdag blev fremstillet i Københavns dommervagt og fængslet for 27 dage, for overfaldet på fængselsbetjenten den 18. juni sidste år, nægter sig skyldig og ønskede ikke at udtale sig i retten.

Politiet: Overfald på fængselsbetjent var nøje planlagt

Retsmødet blev holdt bag lukkede døre, fordi der er mindst to medgerningsmænd på fri fod.

Ifølge sigtelsen blev drabsforsøget begået i forening og efter forudgående aftale med flere ukendte medgerningsmænd, der fra klokken 19.07 til 19.12tildelte fængselsbetjenten adskillige slag og spark på kroppen og i hovedet.

Han fik slag et eller flere slagvåben og blev stukket med kniv tre gange i højre ben, og pådrog sig større behandlingskrævende læsioner i hovedbunden og i benet og var i potentiel livsfare.

Annonce:

- Han er en fængselsbetjent, som er meget synlig i forhold til de indsatte og som ofte er i aktion, når der skal bruges magtanvendelse. Derfor tror vi, at de måske gik målrettet efter ham, og der blev fløjtet fra celle-vinduerne netop som han cyklede ud af porten fra Vestre Fængsel, siger Kim Østerbye.

Fængselsformand om kniv-overfald: Nøje planlagt hævnaktion

Han er glad for, at politiet nu har en mistænkt i sagen: - Jeg håber virkelig, at politiet får opklaret både den sag og overfaldet i marts. Det er helt uacceptabelt, hvis fængselsbetjente ikke kan være i sikkerhed i deres fritid, siger Kim Østerbye.

* * *

Fængselsbetjent fik slået tænder ud

I juni skete der også to grove overfald på fængselsbetjente, der var på arbejde. Det skete i Randers Arrest og i Nyborg Fængsel.

Den 11. juni blev en kvindelig betjent overfaldet i en celle, hvor en indsat pludseligt kaster sig over betjenten. Han slår hende i ansigtet, river store totter ud af hendes hår og skærer hende med et barberblad.

Hun fik hjælp af to mandlige kolleger, der fik lagt overfaldsmanden i håndjern. Fængselsbetjenten blev kørt på skadestuen stærkt forslået, og hun mistede to tænder.'

Annonce:

Godt en uge senere blev en fængselsbetjent overfaldet i Nyborg Fængsel af en banderelateret indsat. Han ringede på klokken fra sin celle, og da fængselsbetjenten åbnede, kastede manden sig uden varsel over betjenten, der blev slået hårdt i ansigtet med knytnæve.

Efter overfaldet sagde forbundsformand Kim Østerbye:

- Det er stærkt bekymrende, at vi nu oplever umotiverede overfald mod vores kollegaer. Det ser ud til, at der er opstået en situation, hvor visse grupper blandt de indsatte går målrettet efter personalet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: