Bandidos-boss får 12 år i narkosag fra Gribskov

Ingen af ni dømte vil umiddelbart acceptere dom i sag med kodenavnet 'Hajen'. Seks har anket på stedet

En 39-årig bandidosrocker er sammen med otte andre mænd blevet dømt i en omfattende narkosag fra Gribskov.

Ifølge politiet er manden præsident i rockergruppen Bandidos, men under sagen har den 39-årige afvist at fortælle om sin rolle i rockerklubben.

Manden har fået den hårdeste straf af de ni mænd, som nu er dømt i den narkosag, der er gået under kodenavnet "Hajen". Hans straf lyder på 12 års fængsel.

Sagen har drejer sig om indsmugling af knap 700 kilo hash og knap fire kilo kokain. Retten har vurderet, at den 39-årige tjente mere end tre millioner kroner på den forretning, og de penge skal nu konfiskeres, lyder det i dommen.

I sagen har politiet foretaget beslaglæggelser i både Græsted og Helsinge, og der er foretaget både aflytning og skygning af de mistænkte. Bevismaterialet i sagen har været så omfattende, at retssagen har strakt sig over mere end 30 retsdage.

Ud over bandidosrockeren er fire mænd idømt straffe på mellem 7 og 11 års fængsel for deres rolle i sagen.

Straffen på 11 år fik en mand, som ifølge retten har rangeret lige under bandidosrockeren i organisationen. To andre mænd fik 10 års fængsel for deres rolle som såkaldte løbere.

En 'løber' er en form for praktisk gris. I denne sag har de to blandt andet stået for indsamling af penge, regnskaber samt opbevaring af narko.

De syv års fængsel blev givet til en mand, som ifølge dommen har fungeret som aftager og videresælger af både hash og kokain.

Yderligere er fire mænd dømt i sagen. De har alle fået delvist betingede straffe på mellem halvandet og to års fængsel.

De fire har alle haft mindre rolle i sagen. En af dem som chauffør under en indsmugling, de andre blandt andet som hashpushere.

Ingen af de dømte ville uden videre acceptere dommen. Seks af de dømte valgte på stedet at anke dommen til Østre Landsret. De tre øvrige overvejer, om de vil anke dommen.

Retten i Helsingør har bestemt, at de dømte skal være beskyttet af navneforbud, indtil sagen er endelig afgjort.