Bandidos fængslet for hash-millioner

En Bandidos-rocker afleverede ifølge sigtelsen to millioner kr. til hash-bagmand

Følg Krimi

En 38-årig rocker, der er fuldgyldigt medlem af Bandidos, er varetægtsfængslet til den 3. marts i et grundlovsforhør i Københavns dommervagt i dag.

Han sigtes for at have overdraget knapt to millioner kr. fra handel med hash til en 48-årig bagmand, der ifølge politiet har indsmuglet fem ton hash fra Holland til Danmark og cirka 110 millioner kr. fra Danmark til Holland.

Bandidos-rockeren nægter sig skyldig, men blev fængslet af hensyn til politiets efterforskning. Ifølge sigtelsen overdrog han præcist 1.989.500 kr. til den 48-årige, som er af marokkansk oprindelse.

Det svarer til købet af godt 97 kilo hash. Pengene blev afleveret til bagmanden i april og maj sidste år, mener politiet.

Politiet: Sendte 109 millioner hash-kroner ud af Danmark

Bandidos-rockeren er en af flere sigtede, som har afleveret penge til bagmanden i den såkaldte 'Money Maker' sag, som politiet kalder efterforskningen.

De cirka 110 millioner kr. blev transporteret ud af Danmark som betaling for de enorme mængder hash, der blev importeret og solgt, blandt andet i Pusherstreet på Christiania.

I maj sidste år anholdt politiet den formodede bagmand og en 40-årig mand, også af marokkansk oprindelse, samt en 65-årig kinesisk kvinde, som var pengekurér for hashbanden.

Hun blev stoppet af politiet i sin bil på motorvejen udenfor København på vej til Holland med syv millioner kr. i euro skjult i bilens ene hjulkasse.

Samme dag som aktionen i København blev den formodede leverandør af de fem ton hash anholdt i Holland. Han blev udleveret til Danmark i august og sidder varetægtsfængslet sammen med de tre andre hovedfigurer.

De fire stilles for retten senere på året i en samlet retssag, mens de øvrige 'aktører', som har afleveret millioner af kr. til bagmanden, bliver retsforfulgt hver for sig.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.