Bandidos-medlem og præsident for støtteklub frifundet for våbenbesiddelse og ulovlig tvang

Fuldgyldigt medlem af Bandidos og præsidenten for Bandidos støtteklub frifundet ved retten i Holbæk

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

En 22-årig tidligere præsident for den nu nedlagte Bandidos-støtteklub Westcity Warriors og et fuldgyldigt medlem af Bandidos er ved retten i Holbæk begge blevet frifundet for våbenbesiddelse  samt for at have opsøgt og truet en person fra klubhus-miljøet til at påtage sig skylden for et oversavet jagtgevær, som blev fundet i klubhuset i Jerslev på Vestsjælland.

Jagtgeværet og 90 haglpatroner af mrk gartridges Hunting og Grand National blev fundet, i klubhuset i Hovedgaden 67 Ubby i Jerslev den 12. juni 2014.

Satudarah-rockerborg ransaget: 12 anholdt

De to personer var tiltalt for i forening eller efter fælles forståelse at have opsøgt en person fra klubhus-miljøet og tvunget ham til at påtage sig skylden, idet de skulle have udtalt ' Du skal tage dommen for det oversavede jagtgevær', 'sådan er det i det miljø'. ' Det vil give dig voldsomme konsekvenser, hvis du ikke gør, hvad der bliver sagt' og 'ellers vil J, (red:der er det fuldgyldige medlem af Bandidos) sende nogen ud efter dig og køre direkte op til Kalundborg politistation' eller lignende.

Personen tilstod våbenbesiddelse overfor politiet. Men de troede ham ikke, og han fortalte i stedet, at han var blevet truet til at 'tage skraldet'.

Sandbergs rockerven tiltalt for våben

- Retten lagde vægt på, at det ikke var tilstrækkeligt med vidnets forklaring, når der ikke var andet, der understøttede det, siger advokat Erbil Kaya, der var forsvarer for den tidligere præsident for Bandidos støtteklubben Westcity Warriors.

Præsidenten blev ligeledes frifundet for at have været i besiddelse af to jagtrifler af mrk Sauer, to jagtgeværer af mrk Browning og Miroku, en skarpladt pumpgun samt 33 stk. haglpatroner, som et halv år senere blev fundet i et kælderrum i en ejendom tæt på Westcity Warriors klubhus. 

Anklager: 25-årig bandefigur instruerede børn i drabsforsøg

En anden person blev dømt for besiddelse af de mange våben og fik et års fængsel. Mens en fjerde tiltalt blev frifundet.

Advokat Erbil Kaya:

- Det er en kæmpe sejr for min klient. Det er voldsomt at skulle være tiltalt i så store forhold, der kan give lange fængselsstraffe. Min klient og jeg er glade og tilfredse. Sagen viser også, at det ikke er tilstrækkeligt, at anklagemyndigheden sætter sin lid til  én person og prøver at køre sager igennem på ét vidneudsagn. De skal være mere kritiske overfor en person, som de tror, kan afgøre en sag.

Den 22-årige tidligere præsident for den lokale klub fik dog tre måneders fængsel for besiddelse af 46 gram kokain, som han erkendte.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind